От днес – 24 януари, във Велико Търново започва изграждането

...
От днес – 24 януари, във Велико Търново започва изграждането
Коментари Харесай

Започва изграждането на пешеходния надлез над улица „Магистрална“ във Велико Търново

От през днешния ден – 24 януари, във Велико Търново стартира построяването на пешеходния надлез над натоварената улица „ Магистрална “.
Строителството на инфраструктурния обект към този момент е допустимо – завършиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции. Дейностите се осъществят по плана за интегриран градски превоз, който Община Велико Търново извършва по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 и в който пешеходният надлез е наложителен детайл от инфраструктурата.
Със оборудването ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите „ Бузлуджа “ и „ Зона Б “ с централния бул. „ Никола Габровски “, публичните обекти в региона на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, както и със самата болница.
Строителните действия започват с осъществяване на главните структури, фундаменти и носещите колони. Самото оборудване е от модулен вид, ще бъде напълно покрито, с осветяване и обезпечен достъп за трудноподвижни лица.
Строително-монтажните работи постановат краткотрайна организация на придвижването по улица „ Магистрална “. От 24 януари (понеделник) в региона сред „ Макдоналдс “ и бензиностанция „ ОМВ “ придвижването ще се прави в двете посоки – в ограничен пътен сектор и с ограничаване на скоростта от 30 км/ч. Затворена за придвижване ще бъде връзката сред ул. „ Магистрална “ с местна улица, ситуирана сред заведението за бързо хранене и бензиностанцията.
Временната организация на придвижване ще важи до 21 април или до привършване на строително-монтажните работи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР