От Джонатан Ландей и Канишка СингхВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американските шпионски

...
От Джонатан Ландей и Канишка СингхВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американските шпионски
Коментари Харесай

САЩ смятат, че Хамас е използвал болница Ал Шифа, но е била евакуирана преди израелската операция - източник

От Джонатан Ландей и Канишка Сингх

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американските шпионски организации правят оценка, че ислямистката група Хамас и друга палестинска група Израел е употребявал болничното заведение Ал Шифа в Газа, с цел да командва сили и да задържи някои заложници, само че значително е евакуирал комплекса дни преди израелските войски да влязат в него, сподели американски формален представител във вторник, цитирайки разкрити разследващи данни на Съединени американски щати.

Комплексът е бил употребен от както Хамас, по този начин и Палестинският ислямски джихад да командват сили, които се бият против Израел, сподели американският чиновник, говорейки при изискване за анонимност.

Съединени американски щати разследващите организации не са разкрили доказателствата, на които основават оценката си. Официалният представител сподели, че Съединени американски щати без значение са удостоверили информацията.

Израел също сподели, че Ал Шифа, която е окупирала по-рано по време на войната в Газа, е била употребена от Хамас. Израелски войски влязоха в болничното заведение през ноември.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР