От Джеф Мейсън и Тревър ХуникътУУДСАЙД, Калифорния (Ройтерс) - Китайският

...
От Джеф Мейсън и Тревър ХуникътУУДСАЙД, Калифорния (Ройтерс) - Китайският
Коментари Харесай

Си каза на Байдън, че Тайван е най-големият и най-опасният проблем в двустранните връзки - Американски официален представител

От Джеф Мейсън и Тревър Хуникът

УУДСАЙД, Калифорния (Ройтерс) - Китайският президент Си Дзинпин сподели на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на четиричасовата им среща в сряда, че Тайван е най-големият и най-опасният проблем в връзките сред Съединени американски щати и Китай, сподели върховен американски чиновник пред кореспонденти.

Длъжностното лице цитира Си, че желанията на Китай са за спокойно обединяване с претендирания от Китай остров Тайван, само че продължи да приказва за изискванията, при които може да се употребява мощ.

Си се опитваше да покаже, че Китай не се готви за солидна инвазия в Тайван, само че това не трансформират метода на Съединени американски щати, сподели служителят.

„ Президентът Си... акцентира, че това е най-големият, евентуално рисков проблем в връзките сред Съединени американски щати и Китай, изложи ясно, че, знаете, техните желания беше за спокойно обединяване, само че по-късно незабавно мина към условия, че евентуалната приложимост на мощ може да бъде употребена “, сподели високопоставеният американски чиновник пред кореспонденти, имайки поради мненията на Си за Тайван.

Байдън отговори, като увери Си, че Вашингтон е решени да поддържат мира в района.

„ Президентът Байдън отговори доста ясно, че дългогодишната позиция на Съединените щати е... решителност да поддържат мира и стабилността “, сподели служителят.

„ Президентът Си отговори: вижте, мирът е... всичко хубаво, само че в един миг би трябвало да преминем към по-общо решение “, добави служителят.

Байдън и Си се срещнаха за за първи път от една година в сряда за диалози, ориентирани към облекчение на търканията сред двете суперсили по отношение на военни спорове, трафик на опиати и изкуствен интелект, и сподели, че са постигнали „ същински прогрес “.

Китай се ускори военна активност, с цел да се опита да принуди демократично ръководен Тайван да одобри суверенитета на Пекин, макар мощните възражения от страна на държавното управление в Тайпе.

Висши американски военни офицери споделиха, че Си е наредил на Народната освободителна войска да бъде готова да нахлуе в Тайван до 2027 година Пекин не е изключил потреблението на мощ за завладяване на острова, макар че в никакъв случай не е споделял детайлности по отношение на подготовката за война.

(Репортаж от Тревър Хуникът и Джеф Мейсън; Написано от Андреа Шалал; Редактиране от Сандра Малер и Стивън Коутс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР