От джазмени до театрали дават рамо на пострадалите от наводненията

...
От джазмени до театрали дават рамо на пострадалите от наводненията
Коментари Харесай

Джазмени и театрали удрят рамо на наводнените села

От джазмени до театрали дават рамо на потърпевшите от наводненията села. Кампанията потегли от от дълго време заплануван концерт в Карлово като част от национално турне „ Да послушаме кино ” с творби от незабравими български филми. В него участват   знаменити музиканти като Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо и Борислав Йоцови, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов, Васил Къркеланов с Плевенската филхармония.



Домакин на спектакъла беше народно читалище “Васил Левски “ с ръководител Иван Хаджийски, което предоставя сцената и организацията на събитията, планувани за целия месец безплатно в помощ на потърпевшите от стихията. " Когато чухме новината за страшното наводняване, сполетяло карловските села, си споделих: Хората страдат, а ние отиваме да пеем. Нима на тези хора ще им е до музика?, разяснява от сцената пред голямата аудитория Хилда Казасян. Директорът  на Плевенската филхармония Любомир Дяковски обаче бил безапелационен, че няма да отсрочват концерта, който ще бъде благотворителен. Участниците в спектакъла събраха 10 000 лева персонални средства за селата Каравелово и Слатина. 



Преди това 990 лв. доходи бяха дарени от детския театър на казанлъшкия спектакъл „ Любомир Кабакчиев “, който се играл на 10 септември. Следващият, трети подред благотворителен театър е на 28 септември от 19.00 ч. Тогава на сцената на НЧ ”Васил Левски ” ще бъде показана най-играната и известна българска драма „ Майстори ”. Спектакълът е на пловдивския Драматичен спектакъл с режисьор Асен Шопов. Половината доходи от продадените билети ще бъдат предоставени на НЧ " Просвета 1927 " в с. Богдан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР