Синдикатът на екипажите настоява за реформа на фалита в САЩ след колапса на Yellow

...
От Дитрих КнаутНЮ ЙОРК (Ройтерс) - Международното братство на екипажите
Коментари Харесай

От Дитрих Кнаут

НЮ ЙОРК (Ройтерс) - Международното братство на екипажите във вторник призова за промени в законите за фалит на САЩ след Декларация по глава 11 на компанията за товарни камиони Yellow Corp, в която се казва, че работниците не трябва да бъдат „изоставяни“, когато големите предприятия фалират.

Съюзът Teamsters каза, че 22 000 от членовете му са без работа, въпреки че са направили значителни отстъпки по отношение на заплатите и пенсионни обезщетения в трудовите преговори с почти 100-годишната компания, която обяви фалит в неделя.

Yellow обвини съпротивата на Teamsters срещу усилията им за вътрешна реорганизация за нейния крах. Но Teamsters каза, че членовете му са пожертвали над 5 милиарда долара отстъпки за заплати и обезщетения от 2009 г. насам, за да продължат да се движат Yellow.

Съюзът предупреди, че фалитът може да означава, че те няма да получат договорени пенсионни обезщетения или обезщетения при уволнение заплащане.

„Законодателството за корпоративен фалит в САЩ е шега“, каза генералният президент на Teamsters Шон О'Брайън в изявление. „Трудолюбивите хора рутинно остават изоставени в този процес, когато трябва да са начело на опашката, за да бъдат платени и защитени за жертвите, които правят на американските работодатели.“

Yellow не отговори веднага на искане за коментар.

Съюзът твърди, че законът за несъстоятелността на САЩ трябва да бъде реформиран, за да защити споразуменията за събиране и пенсионните планове на работниците, които могат да бъдат прекратени от фалирала компания или от нов купувач, който придобива компания след несъстоятелност .

Съюзът цитира законодателство, въведено последно през 2020 г. от двама демократи в Конгреса, сенатор Дик Дърбин от Илинойс и депутат Джери Надлър от Ню Йорк, като пример за вида законодателство, което би подкрепил.

Това законодателство, Законът за защита на служителите и пенсионерите при бизнес фалити, ще даде приоритет на плащанията за определени искове за заплати и пенсиониране на служителите и би затруднило за фалиралите работодатели прекратяването на пенсионни планове и колективни трудови договори.

Историята продължава

Законопроектът мина комисията на Камарата на представителите, но не беше приет като закон.

САЩ законът за несъстоятелността в момента дава приоритет на изплащането на до 15 150 долара заплати на служител, според адвоката по несъстоятелността Джордж Сингър, който не е замесен в случая на Йелоу.

Но закон, който принуждава длъжниците да спазват съществуващите колективни споразумения и пенсиониране плановете могат да противоречат на други основни цели на фалита, като да се даде нов старт на длъжниците или да се гарантира, че загубите се споделят от кредитори в подобно положение, каза Сингър. на куката, ако компанията не е в състояние да изплати държавен заем от $700 милиона.

Жълтите ръководители заявиха, че възнамеряват да изплатят напълно спасителния заем, издаден от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп през 2020 г., но това ще зависи от успехът на компанията в продажбата на имоти и приблизително 12 000 камиона.

Правителството на САЩ също е изправено пред загуби от своя почти 31% дял от собствеността в Yellow, който получи като допълнителна гаранция за заема. Акционерите често са последни, които възстановяват инвестициите си.

Жълтите акции се търгуваха за $3,08 на акция късно във вторник, спрямо $2,48 в началото на деня.

(Доклад от Дитрих Кнаут; Редактиране от Джейми Фрийд)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР