От дистанцията на времето си показа, че ние допуснахме тежка

...
От дистанцията на времето си показа, че ние допуснахме тежка
Коментари Харесай

Димитър Узунов за Лозан Панов: Призоваваме нашия избраник да си подаде оставката

От дистанцията на времето си сподели, че ние допуснахме тежка кадрова неточност с избора на Лозан Панов, уточни в предаването „ Тази заран “ арбитър Димитър Узунов.
Поискаха оставката на Лозан Панов Висш съдебен съвет не вижда съображение да стартира процедура
„ Искахме и предложихме на системата човек, който да е млад, интелигентен, напорист, да сплотява съдиите в страната и да подсигурява независимостта на правосъдната власт. Но от първия ден на мандата, до ден сегашен, той демонстрира тъкмо противоположното “, изясни още осъждам Узунов.

Според него чашата на търпението преляла с допускането да се снима видеоклип, в който „ полуголи дами и мъже въоръжени с автомати насочат послания, несъвместими с правораздавателната активност и закона, който категорично не разрешава използването на наркотични субстанции “.
„ Билката “ в Съдебната палата докара до пикантен скандал във Висш съдебен съвет Заради скандалния клип се заприказва за лишаване на постройката от Върховен касационен съд и оставка на Лозан Панов, той заподозря „ постановка “ зад дебата
Според съдията Лозан Панов политикантства, внася интриги и раздори в правосъдната система. „ По време на избора на основен прокурор сподели, че Висш съдебен съвет е цялостен с цинизъм, това не са ли дейности, които оронват престижа на правосъдната власт “, попита Узунов.

„ Не желаеме Висш съдебен съвет да образува дисциплинарно произвеждане, а подканваме и насочваме апел към нашия фаворит да прояви нужното достолепие и да си подаде оставката “, сподели още Узунов.

Искането за оставката на арбитър номер едно беше изпратено през вчерашния ден от някогашния състав на Съвета, който поддържа Панов преди 6 години.

11 членове на някогашния Висш съдебен съвет, дали своят вот за избора на Лозан Панов за ръководител на Върховния касационен съд, настояха за оставката му. Те са изпратили писмо с настояването си до настоящия състав на правосъдния съвет. В него показват, че съжаляват за този избор и декларират, че с гласовете си в поддръжка на Панов са позволили " тежка неточност ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР