От дискова херния можете да се отървете с тази рецепта Дълго

...
От дискова херния можете да се отървете с тази рецепта
Дълго
Коментари Харесай

От дискова херния можете да се отървете с тази рецепта

От дискова херния можете да се отървете с тази рецепта

Дълго седене пред компютъра, несъразмерна физическа интензивност, пострадвания, неправилна стойка – това са единствено дребна част от факторите, водещи до дискова херния. Това е много рисково и комплицирано заболяване, от което страда съвсем една трета от популацията.

За да узнаете по какъв начин да лекувате дисковата херния, първо би трябвало да разберете какво съставлява заболяването.

Между прешлените се намират междупрешленните дискове. Те съставляват един тип амортисьори, които се състоят от вещество, наподобяващо консистенцията на гъст гел. То е предпазено от фиброзен пръстен и хрущялни нишки.

При натоварвания или пострадвания, фиброзният пръстен се раздира, меката централна част навлиза в гръбначномозъчния канал. При това се притискат нервните окончания, причинявайки болежка в гърба и крайниците. Излизането на меката част в канала се назовава дискова херния.

Дисковата херния бива цервикална и лумбална. Изтръпване на крайниците, настръхване на кожата и мравучкане са явни признаци за херния.

Ако болестта не се лекува, може да се наложи интервенция. Действате рационално и предприемете навреме превантивно поддържане на заболяването. Колкото по-рано вземете ограничения, толкоз по-бързо и по-лесно можете да излекувате хернията без да се наложи хирургическа намеса.

Но в случай че хернията към този момент е налице, изтезава ви остра болежка, а нямате опция да отидете на доктор, предлагаме ви рецепта за национално средство за справяне с казуса.

Лечебен компрес

Необходими съставки:

100 гр. алена глина на прахуляк
200 мл. ябълков оцет
2-3 листа бяло зеле

Приложение:

Смесете глината с оцета, до момента в който получите маса с консистенцията на гъста сметана.
Поставете съда със сместа на водна баня. Когато глината се загрее, тя ще стане вискозна.
Отстранете сместа от котлона и оставете да се охлади за няколко минути.
Намажете възпаленото място с тази примес и поставете зелевите листа от горната страна.
Увийте с забрадка и оставете компреса, до момента в който болката изчезне изцяло.

Червената глина съдържа огромно количество мед, което спомага за възстановяване на кръвоснабдяването в тъканите. Зелето и оцетът понижават възпалението, подуването и болката в засегнатата област.

Погрижете се за гърба и междупрешленните дискове, поддържайте потребни привички през целия си живот. Физическите извършения като стречинг и йога спомагат за запазването на еластичността на гръбначния дирек. Практикувайте плуване, гимнастика и ще забравите за проблемите с гърба, поддържайте гръбначния дирек здрав за дълго време.

Наблегнете на потребни артикули при херния: кисели млечни артикули, извара, морско зеле, зеленчуци и плодове, сушени плодове, мед, пълнозърнести храни.

Много е значимо да пиете най-малко 1,5 литра вода дневно. Така че да поддържате равнището на течности в организма, с цел да действа вярно и самият той да бъде възобновен след натоварването.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР