От диалог с Румен Радев на последната ни среща не

...
От диалог с Румен Радев на последната ни среща не
Коментари Харесай

Каракачанов: Нарочно не отивам на свиждане на Нено Димов, да не се тълкува като политизиране

От разговор с Румен Радев на последната ни среща не останах с усещане, че президентът няма доверие. Той даже похвали държавното управление. Това сподели пред btv заместител министър-председателя по публичния ред и сигурността, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов.

" Нагледал съм се на политически войни. Малко хора си спомнят Боянските ливади. Това раздели обществото. Конфронтацията за и срещу Европейски Съюз и НАТО и т н. Институциите би трябвало да намерят разговор. Докато институциите водиха война между тях изтърваха демографската рецесия, която се трансформира в злополука, изтърваха образованието, изтърваха земеделието. 80% от земята в България се държи от 300 индивида ", сподели още той.

" В конституцията няма проблем кой на кого има доверие. Най-висшият държавен орган е Народното събрание. Това е непотребен спор изобщо ", сподели Каракачанов.

" Откакто се занимавам с политика постоянно съм се стремял да подсилвам държавността, не да я скапвам. Отделихме средства за полицията, за армията. Обвиненията на Радев са мощни ", добави министърът на защитата.

" По-добре да се види кой и за какво източва язовирите. Тук може да има дейности, свързани с облаги. Има следствие, то би трябвало да покаже Водата е източена и това го знаят всички и не е Нено Димов отговорен. Как да е човек който 3 седмици е в следствения арест, допускам, че не му е най-весело. Държа връзка с юристите му, преднамерено не ходя на рандеву, с цел да не се пояснява като политизиране. Той има моята поддръжка, няма виновността, че перничани нямат вода. Водата е източвана в интервал, в който порастват равнищата на язовирите. Защо е източена - би трябвало да се ревизира. Новият основен прокурор потегля много пламенно. Всеки човек, който има сила да направи нещо заслужава внимание ", сподели още той.

" Когато Димов през ноември разпореди да се понижи използването на вода, ВиК не извърши разпореждането. Не ми харесва да се хвърля един човек в килията и обществото счита, че всичко е решено. Съдът би трябвало да реши има ли виновност. Свалянето на доверието от държавното управление няма да изпълни хладилниците и язовирите ", сподели още той.

" Аз не съм си разрешил да употребявам армията за политически цели. Няма да разреша тя да бъде употребена. Армията е институция, която е деполитизирана. Не съм видял президентът да я употребява. Периодично се появяват клюки " Военните готвят прелом ", няма такова нещо. Българските офицери са хора рационални и си знаят отговорностите ", сподели още Каракачанов.

" Познавам ген. Цанко Стойков откогато съм министър. Това е индивидът, който дружно с полк. Шекеров изнесоха главната тежест по плана за F-16. Политическото управление, държавното управление и Народното събрание се довериха на тяхното мнение. Изпратих искане до началника на защитата. Никой мен не ме е уведомил за СРС-тата. Няма престъпление от командира на Военновъздушни сили. Той е удовлетворил всички претенции на КПКОНПИ. Аз мисля, че никой не е хвърлял леке върху него, с цел да го почистваме. Не знам защо го проверява прокуратурата, не съм осведомен. Отстраняването става по следния ред - с декрет на президента. Всеки българин в случай че против него има потвърдени нарушавания и той получи присъда си понася последствията. Към момента няма обвинявания или наказания против него. На този стадий няма съображение да се подхващат сходни дейности ", сподели още той.

За каралия с алкохол в кръвта евродепутат Ангел Джамбазки Каракачнов сподели: Всеки бърка в живота си. Направи неточност, само че излезе и се извини. Естествено ще си понесе наказването - лишаване на книжката. Всеки има правото да сгреши, само че той има кураж да се извини. Няма нито злополука, нито потърпевши хора, тогава обстановката би трябвало да е друга. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР