От девет на петима членове да бъде намален съставът на

...
От девет на петима членове да бъде намален съставът на
Коментари Харесай

Парламентът намали членовете на КЕВР

От девет на петима членове да бъде понижен съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР), гласоподава Народното събрание на първо четене. Това стана с промени в Закона за енергетиката, импортирани от депутати от ръководещата коалиция. " За " бяха 122 депутати, " срещу " - девет народни представители.

Преди гласуването беше направена инспекция на кворума в залата по искане на Движение за права и свободи. Промените плануват съкращаването на броя в състав " Енергетика " да е от четирима на двама, както и да бъде отстранено условието за един член на комисията с юридически стаж и един член с опит в областта на стопанската система. Чрез препоръчаната смяна се усъвършенства численият състав на КЕВР като самостоятелен колегиален орган, се споделя в претекстовете на вносителите. Според тях по този начин ще бъдат осъществени и обилни финансови икономии.

Проектът планува по-широки дефиниции на легалните термини " стаж в региона на енергетиката " и " стаж в региона на водоснабдяването и канализацията ". За подобен да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и при търговци с подобен предмет на активност, само че регистрирани и/или лицензирани на територията на друга страна членка, взеха решение депутатите. Ще се признава и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР