От деца ни разказват страховити истории за това какво се

...
От деца ни разказват страховити истории за това какво се
Коментари Харесай

Какво се случва, ако глътнете дъвката си?

От деца ни описват страховити истории за това какво се случва в тялото ни, в случай че глътнем дъвка. Оправдани ли са те?

Дъвката е обичано лакомство на деца и възрастни. Около нея витаят доста легенди, написа profit.bg,

Например, има вяра се, че погълнатата дъвка може да залепне за органите ни. Децата в Англия пък биват убеждавани, че дъвката може да остане в тялото им цели 7 години.

Да вярвате, че дъвката може да остане в стомаха ви толкоз дълго време, значи, че същото може да се случи и преглъщайки динена семка, от която след това в корема ви ще стартира да пораства любеница.

Митът има рационална основа. Подсладителите в дъвката са изцяло преработваеми от стомаха, друго е ситуацията що се касае синтетичната й същина. Това не значи обаче, че лепкавата маса ще стои в тялото ви с години.

С времето тя ще се насочи към тънките вътрешности, по-късно към дебелото и ще излезе от организма ви по натурален път. Този развой може да отнеме малко над седмица.

Така че... в случай че поглъщате един път на седмица-две по една дъвка, няма да изпитате неприятни последици.

Ако го вършиме обаче постоянно, натрупването на дъвки в стомаха може да предизвика образуването на инородно тяло, което организмът е некадърен да преработи. Оттук може да последват проблеми с храносмилането, даже непроходимост на червата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР