От десетилетия множество софиянци искат Паметника на Съветската армия, наричан

...
От десетилетия множество софиянци искат Паметника на Съветската армия, наричан
Коментари Харесай

Присъни ми се, че МОЧА си отиде където му е мястото...

От десетилетия голям брой софиянци желаят Паметника на Съветската войска, именуван все по-често МОЧА (Монумент на окупационната Червена армия) да бъде отстранен от центъра на столицата.

Тази седмица Столичният общински съвет взе решение за неговия ремонт - само че то не е дефинитивно и в действителност желае от страната, която е негов притежател, да го отстрани от градската среда. Първо кметицата Йорданка Фандъкова би трябвало да се съобрази с решението на СОС и да изиска от регионалния шеф на града да стартира процедурата. Дали това ще стане към момента е под въпрос.

Потребител в платформата за полемики Reddit - u/stanskiii - обаче предлага по-драстичен способ за " ремонт " - пряк разстрел на паметника с оръдие. Върху шеговито видео на МОЧА е употребена компютърна графика, с цел да симулира " отстрелване " на главната скулптурна комбинация на върха на монумента - съветският боец, размахващ " Шмайзер " над главите на български служащ и майка с дете.

" Присъни ми се, че МОЧА отиде където му е мястото ", разказва той видеото си.

Кадрите провокират най-вече утвърждение от потребителите, въпреки модераторите на подфорума r/bulgaria да отстраняват видеото единствено часове, откакто е качено.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР