От деня, в който се е родил преди 60 години,

...
От деня, в който се е родил преди 60 години,
Коментари Харесай

Странната молба на принц Едуард той да стане крал - но той трябваше да я откаже

От деня, в който се е родил преди 60 години, принц Едуард евентуално постоянно е знаел, че възможностите му да стане крал са на практика несъществуващи.

Като най-малкият брат на крал Чарлз и най-малкият наследник на починалата кралица, той в този момент е 14-ти по ред за заместничество на трона, което значи, че място покрай върха на линията на заместничество е съвсем несъмнено недостъпно. Съобщава се обаче, че Едуард, херцогът на Единбург, който през днешния ден навършва 60 години, по чудноват метод е получил шанса да стане крал - само че на новосформирана страна през 90-те години. Това пристигна през 1994 година след разпадането на Съветския съюз, когато в Източна Европа бяха основани голям брой нови страни.

Една от тях беше Естония и на първите избори в страната след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики политическа партия, наречена Независима роялистка партия на Естония, завоюва осем места в Народното събрание на страната. Партията значително се възприемаше като протестна група, само че искаше Естония да бъде основана като монархия, подоб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР