От ден на ден управлението на държавата става все по-безпомощно.

...
От ден на ден управлението на държавата става все по-безпомощно.
Коментари Харесай

За обещаната Промяна на държавата

От ден дневно ръководството на страната става все по-безпомощно. И с просто око се вижда, че ръководещите са неспособни да ръководят. Не се обезпечава даже нормалното действие на главните действия. Дрейфуват всички сфери на ръководството – от стопанската система, ценова политика, енергетика, строителство на инфраструктура, до административното обслужване на популацията. Общини, регионални управи, централната администрация от най-ниското до най-високо равнище работят неприятно или даже не работят. Обслужването на жителите се срутва всеки час. И колкото повече Продължава Промяната, толкоз повече Продължава Затъването на страната. Сякаш гръбнака на българската страна е грубо пречупен и по тази причина нейната политика е безгръбначна.

Ето удостоверение от сферата на административното обслужване на популацията - активността на Областната администрация на София - най-важната регионална администрация в страната. Обещаната администравинта промяна, с понижаване на 1/3 от чиновническия уред, стартира необмислено непрофесионално. В редица случаи, инструментите на държавното ръководство в ръцете на грандомани кариеристи. Една от първите стъпки на новата изпълнителна власт бе промяната на регионалните шефове. Правителството упражни своите пълномощия, под претекст да назначи хора с опит, знания и решителност да проведат нужните промени. Вместо това, в ОУ – София бе назначено лице с нулев опит в регионална администрация. Чудно ли е тогава за какво административното обслужване на жители и компании падна под санитарния най-малко. Така, в този миг активността на Областната администрация е съвсем блокирана. Не работи и формалния уебсайт на Областната администрация, с почтеното опрощение, че сега бил на актуализация. Опашка от стотици жители и компании месеци наред чака на вятъра административна услуга. А ТОВА Е СТОЛИЦАТА, КЪДЕТО ЖИВЕЕ ОТ 1/3 ДО 1/4 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА.

Според неофициална информация, ръководители на звена в Областната администрация всеобщо подават оставки заради противоречие със стила и некомпетентността на новия Областен Управител - инж.Иван Кючюков, „ машинен инженер с дълготраен опит в частния бранш в областта на автосервизното и следпродажбеното обслужване “. Господинът е назначен на този пост с Решение на Министерски съвет на 12.01.2022г., от квотата на Политическа партия „ Има Такъв Народ “. И през днешния ден, два месеца по-късно, активността на регионалната администрация в София е на практика блокирана. Каквито и искания да са били отправяни до момента към работата на Областната администрация, те бледнеят пред действителното положение сега.

На 10.01.2022г. подадох молба да ми бъде предодставена една от най-семплите административни услуги – издаване на удостоверения за липса на реституционни искания и липса на Акт за държавна благосъстоятелност досежно парцел в с.Мало Бучино, р-н Овча купел, Столична община. Заплатих нужната такса за осъществяване на елементарна услуга - 7 дни. До 01.03.2022г. Областната администрация отхвърля да ми даде поисканата услуга, за която от дълго време е събрал съответната такса. Срокът за издаване на удостоверенията е съвсем 8 пъти превишен. Само до в този момент моите посещаване в Областната администрация по този въпрос станаха към този момент три. На 08.02.2022г. подадох Молба ОА23-1464 да ми бъдат издадени желаните удостоверения, да бъда признат на персонална среща от Управителя Кючуков, и да бъде осъществена административна инспекция по случая. На 08.02.2022г. попадох Сигнал до Премиера на Република България Кирил Петков за нередности в активността на Областния шеф и молба да формиране на административна инспекция. По смисъла на закона, това е съображение за започване на произвеждане пред административен орган – правна процедура по Дял Втори на Административнопроцесуален кодекс, по сигнал на български жител. Отговор не съм получил нито на молбата до Областния шеф, нито от Премиера. В качеството му на началник на органа по назначението на регионалните шефове и на надзорен орган за тяхната оперативна активност, Премиерът е задължен по закон да назначи сходна инспекция, за което да уведоми жалбоподателя. До момента, това не е направено. Нарушава се законодателството. Подронва се концепцията за господство на закона. От най-високо място в изпълнителната власт се бездейства във връзка с същото такова безучастие на регионален шеф. А страната, по закон носи правосъдна отговорност за дейности и бездействия, причиняващи вреди на българските граждани(Глава Петнадесета, Раздел Втори на Административнопроцесуален кодекс и чл.1 от ЗОДОВ).

От фактическа позиция, имаме следна обстановка. Налице е нелегално заграбване на непознати пари от длъжностно лице. Парите са му връчени за да ги ръководи (да ги употребява за покриване разноските за даване на административна услуга). Услугата не е осъществена, а парите са прибрани по сметка на Областната администрация. Т.е. сумата ми е отнета незаконно. Не съм подаравял пари на Областната администрация в София. Нещо повече, на 28.02.2022г., ясно и изрично заявих пред чиновник на управата, че в случай че услугата няма да ми бъде осъществена, упорствам да ми се възстановят присвоените пари. Вината на длъжностното лице Областен шеф на София, се утежняа от няколко обстоятелството. Първо – в сходна обстановка са десетки или стотици жители и компании. Второ – длъжностното лице е било известено за присвояването, само че все пак е траяло същото държание. Не е без значение, че длъжностното лице заема висок административен пост и е подконтролно на Премиера на Републиката. Фактическата обстановка стартира да придобива признаците на заграбване – закононарушение по чл.201 на Наказателен кодекс. Може сумата в един индивидуален случай да е незначителна по смисъла на чл.202 Наказателен кодекс, само че не трябва да се не помни, че длъжността на причинителя е много значителна…, а и случаите са стотици. Последиците от бездействието на Областни шеф даже единствено за мен могат да се окажат и обилни – застрашени от неуспех са четири администравни произвеждане пред АГКК със съществени материални вреди за засегнатите лица и едно нотариално произвеждане. Извършител на действието е Областния шеф, който с отхвърли си да подпише желаните две уверение, носи директна отговорност. Формата на виновността не е „ немарливост “ тъй като въпросното лице е известено от мен, само че не е поискало да приключи своето държание.

В сходна обстановка са стотици жители и компании. Това затруднява извънредно доста гражданския оборот и административно-правната сфера на 1.5 млн поданици на столицата. С други думи, вредите за обилни.

Поради това, по случая ще сезирам прокуратурата за формиране на Досъдебно произвеждане по данни за вероятно незаконно действие по чл.201 Наказателен кодекс и/или чл.282 Наказателен кодекс от страна на Областния шеф инж.Иван Кючуков. Налице са правните учредения за това – налице е обосновано съмнение за осъществено действие – заграбване на непознати пари и несъблюдение на служебни отговорности от служебно лице и, потърпевша страна, безспорна щета от държанието на дееца, безспорна виновност на дееца.

Ето до каква степен стигнахме с обещаната Промяна. В страната царува съвсем всеобщ безпорядък и безвластие. Нарушава се закона. Нарушават се права на българските жители. Нарушава се европейското право - условието за положително ръководство. Нарушителите са измежду най-високите етажи на страната. Това става пред очите на 7 милиона български жители. А страната бездейства.

Този жанр на ръководство е нездравословен и обвиняем.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР