От Демократична България предлагат трудовата книжка и служебната книжка на

...
От Демократична България предлагат трудовата книжка и служебната книжка на
Коментари Харесай

Демократична България предлага трудовите книжки да станат електронни

От " Демократична България " оферират трудовата брошура и служебната брошура на държавните чиновници да станат електронни. Те са внесли план за промени в Кодекса на труда. Вносители са Божидар Божанов и група народни представители от Демократична България, написа " Нова телевизия ".

Един от претекстовете е, че при загуба на хартиената трудова брошура хората мъчно могат да потвърдят трудовия стаж. Да бъде основан електронен указател на заетостта, поддържан от Агенция по заетостта. В него да се вписват всички данни от трудовата брошура, оферират вносителите.

Работниците ще имат цялостен достъп до трудовото си досие, а данните им ще бъдат предпазени, тъй че работодателите им да не могат да виждат какви са били трудовите им хонорари при предходни работодатели.

Работодателите ще могат да автоматизират вътрешни процеси посредством системи за ръководство на човешките запаси, като автоматизирано изпращат посредством програмните интерфейси данни на регистъра.

Данните, които сега се подават към Националната организация за приходите, ще бъдат подавани автоматизирано към регистъра на заетостта и няма да има нови условия за оповестяване на трудовите правни отношения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР