От Демократична България обявиха, че са спечелили пореден рунд в

...
От Демократична България обявиха, че са спечелили пореден рунд в
Коментари Харесай

ДБ: Ако Бойко иска да оправи кашата с Панаира, да нареди Варна да върне акциите на държавата

От " Демократична България " оповестиха, че са спечелили следващ рунд в борбата си за избавяне на Пловдивския панаир " от лапите на почетния съветски консул Георги Гергов " , откакто през вчерашния ден Агенцията по вписванията решението на Общото заседание на сдружението " Пълдин туринвест " за нарастване на капитала му с акциите на община Варна в Пловдивския панаир в размер на 29 %. Така за момента беше блокиран опитът на Гергов да овладее Панаира.

От Демократична България декларират, че преди отхвърли кметът на Пловдив Здравко Димитров се криел от съветниците  на групировката и тяхното гледище да изиска навреме прекъсване на вписването в регистъра.

Димитров пък оповестява в обява във " Facebook " от нощес, че през вчерашния ден е внесъл в съда иск за анулация решенияята на Общото заседание на сдружението " Пълдин Туринвест " от 9 януари 2023 година, като по едно и също време с това била импортирана и молба за прекъсване на вписването на нарастване на капитала на сдружението в Търговския указател. " За предприемане на дейностите от моя страна се стигна, откакто Общинският съвет в Пловдив на 19 декември 2022-а година не се съобрази с предлагането ми за гласоподаване срещу увеличение на капитала на сдружението ", изяснява той.

Отказът на Агенцията по вписванията обаче не е аргументиран със упоменатата от Здравко Димитров молба, като не е ясно дали тя е импортирана преди оповестението му.

Така плануваното нарастване на капитала, което води до понижаване на акционерното присъединяване на Община Пловдив в " Пълдин Туринвест " АД опонира на условието на член 28, ал.7 от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, за което се изисква експлицитното единодушие на общинския съвет. Решението на Общински съвет Пловдив по т. I е точно недаване на единодушие за нарастване на капитала на Пълдин Туринвест ", вследствие на което се понижава присъединяване на община Пловдив в капитала на сдружението. Посоченото несъгласие сред двете решения на Общински съвет - Пловдив и несъответствието на решението по т. II с условията на ЗПСК, са предпоставки да се одобри, че на по този начин извършеното на 9 януари 2023 година Общо заседание акционерите на " Пълдин Туринвест " АД не са взети годни решения , заради което същото не следва да бъде оповестено по партидата на сдружението в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, написа в решението за отхвърли.
 Комисия ще нищи Пловдивския панаир и по какъв начин стига до ръцете на Гергов
Комисия ще нищи Пловдивския панаир и по какъв начин стига до ръцете на Гергов

Трябва да бъдат извикани с изключение на Георги Гергов, и лидeрът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, само че и основният прокурор Иван Гешев

От Демократична България настояват, че малко след отхвърли е било публикувано известие, че Бойко Борисов персонално разпоредил на кмета още същата вечер да внесе искова молба и да изиска прекъсване на вписването. Наредил и на съветниците от ГЕРБ да свикат изключителна сесия и да оправят кашата с Панаира. " Разпореждането на Бойко Борисов е закъсняло, а и като какъв той може да подрежда на кмета? Кметът няма за какво да желае прекъсване на вписването, откакто вписването е към този момент отказано от Търговския указател. Отказано е, тъй като сме си свършили добре работата и старанието на ГЕРБ и Българска социалистическа партия на Гергов да опорочат решението на Общинския съвет и да обслужат Гергов бе несполучливо ", разяснява пловдивският общинския консултант от Демократична България Веселина Александрова .

Тя се чуди какво ще се взема решение на разпоредената от водача на ГЕРБ изключителна сесия след Общото заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест ". " Ако Бойко Борисов в действителност желае да се оправи кашата с Панаира, а това не е единствено избирателен ход, да подреди на съветниците и на кмета във Варна 29-те % от акциите на Варна в Панаира да се върнат на страната , където им е мястото. Така освен ще оправи своята каша, само че и ще се предотвратят бъдещи нови проблеми ", акцентира Александрова.

Припомняме, в края на предходната година с дяловете на Община Варна от 29% и с досегашния си дял от 50% предприемачът от акциите на Панаира посредством сдружението си " Пълдин инвест ". И до този миг не беше ясно обяснено за какво и по какъв начин община Варна продължава да има въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и в Министерство на стопанската система.

В самия Пловдив се надигна съществено публично неодобрение от новата облага на предприемача и изключен от Българска социалистическа партия Георги Гергов, макар че той 2 % от акциите и 6 декара от площта на ревюто " Международен панаир - Пловдив " за създаване на Опера в града - предложение, което е остаряло, само че се актуализира още веднъж в този момент. Именно по този метод а да прокара схемата и през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР