От Демократична България (ДБ) и аз лично с радост ще

...
От Демократична България (ДБ) и аз лично с радост ще
Коментари Харесай

Христо Иванов за решетките в НС: Приел съм, че ако гражданите искат да ни набият, ще ни набият

От " Демократична България " (ДБ) и аз персонално с наслада ще гласуваме доверие на Мирослав Иванов да продължи своята работа, тъй като аз одобрявам неговия темперамент, той е изчерпателен, държи на спазването на разпоредбите и това му носи такива главоболия, каквито виждаме. Това съобщи ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов по време на дебата по настояването на опозицията за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов ( " Продължаваме Промяната " ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Той разяснява, че вижда в Мирослав Иванов голямо предпочитание да си прави работата добре и дарба да му става неловко, когато болшинството " прави нелепости ", и това изключително го притегля в него. С наслада ще му гласуваме доверие, не просто ще проявим съдружна преданост, съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България ".

Той уточни, че в този парламент има доста нови хора, част от които имат капацитета да бъдат нова генерация в българската политика. Да, ще има нови генерации, те ще се учат, ще минат през провокации и уроци, които сме минали и ние, по собствен метод, и това е хубаво за българската народна власт, добави Иванов.

Христо Иванов обърна внимание и на парламентарните стандарти, по които работят депутатите. Парламентът съществува въз основата на болшинство и все пак, съгласно мен, Народното събрание в доста огромна степен съществува поради опозицията, уточни той.

Приемам, че сътрудниците от ГЕРБ основателно слагат тематиката за това при какви условия може да се лишава думата, изключително на ръководителя на парламентарна група, и си заслужава деликатно да бъде разисквана, уточни Иванов. Заслужава си да обсъдим и процедурата на блицконтрола, в която стана разногласието, счита той. По думите му целият проблем породи не от характера на Мирослав Иванов, а на тази процедура.

Христо Иванов уточни, че даже и парламентарната архитектура има своето конституционно значение. И в този смисъл бих предложил на идващия председателски съвет деликатно да обсъдим тези стоманени порти, които бяха сложени. Това също е част от цялостната традиция и салдото на взаимоотношенията в нашия парламентарен модел, достъпът на жителите и по какъв начин той наподобява, сподели той.

Тома Биков (ГЕРБ-СДС) прикани да се отстранен решетките, сложени отвътре на вратите на формалния вход на Народното събрание, и без председателски съвет. По думите му това е разследване на параноя и няма никакъв смисъл от тази решетка.

В отговор Христо Иванов удостовери, че държи на настояването си тематиката с металните решетки да бъде разисквана на Председателски съвет. Аз персонално съм приел, че като се занимавам с политика, в случай че жителите желаят да ни набият, ще ни набият, разяснява той.

Благовест Белев ( " Продължаваме Промяната " ) сподели, че също като Христо Иванов ще поддържа Мирослав Иванов и употребява спортна реторика, с цел да се аргументира. Представете си, че Мирослав Иванов е арбитър на футболен мач, сподели той и уточни, че Иванов ще свири доста елементарно край на Шампионска лига, тъй като футболистите са дисциплинирани. Но представете си в този момент, че господин Иванов свири футболната среща " Светкавица " - Вълчи дол и " Ураган " - Суворово. Там се играе мъчно, тъй като футболистите не са на равнището на Шампионска лига, там съдията би трябвало да взе участие доста интензивно и той постоянно е под ударите, уточни депутатът.

От вашето изявление разбрах, че не сме от Шампионската лига, разяснява в отговор заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов ( " Демократична България " ), председателстващ съвещанието.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР