От декодирането на записа от черната кутия на разбилия се

...
От декодирането на записа от черната кутия на разбилия се
Коментари Харесай

Скандално разкритие: Пилотите на руския самолет Ан-148 се псували като каруцари секунди преди катастрофата!

От декодирането на записа от " черната кутия " на разрушилия се преди дни съветски аероплан Ан-148 е станало ясно, че водачите не са разбрали повода за проблемите при установяване на скоростта на самолета, оповестява в. " Комерсант ", базирайки се на свои източници, написа Блиц. 

В началото на записа се чува по какъв начин водачите четат картата за ръководство, проверявайки работата на другите принадлежности и устройства. След излитането на самолета водачите са разкрили на екрана разнообразни индикатори на скоростта. Ругаейки се, те се пробвали да решат казуса, увеличавайки скоростта и накланяйки машината към земята.

Преди конфликта със земята към този момент се чуват нечленоразделните викове на водачите. Вчера Междуведомствената авиационна комисия заяви, че специалистите са могли да потвърдят информацията, получена по време на декодирането на първия параметричен регистратор. Тогава анализът е посочил, че злополуката може да се е случила поради несъответствието в данните за скоростта на полета, които водачите са получили от приборите.

БЛИЦ напомня, че на 14 февруари експертите от МАК оповестиха, че главната версия за злополуката със самолета на " Саратовски авиолинии " е неправилната работа на сензорите за скоростта, които са давали погрешни показания поради обледеняване. 

" Особената обстановка на борда е почнала да се развива две и половина минути след излитането на височина 1300 метра и скорост към 465-470 км/ч. Това е станало поради обледеняването на ППД (приемниците на цялостното налягане - бел.ред.) при изключено положение на системите за стоплянето им ", се споделя в изводите на комисията за аргументите на злополуката. 

Самолетът Ан-148 на " Саратовските авиолинии ", изпълняващ полет от Москва за Орск, се разруши в неделя няколко минути след излитането си от летище " Домодедово ". Загинаха всички 65 пасажери и шестима членове на екипажа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР