От ДБ смятат, че цел на ДПС е с поставени

...
От ДБ смятат, че цел на ДПС е с поставени
Коментари Харесай

Демократична България предлага държавен контрол върху Лукойл

От Демократична България считат, че цел на Движение за права и свободи е с сложени лица да овладеят управлението на „ Лукойл “

ПГ на „ Демократична България “ ще внесе законодателство, което да разрешава при нужда държавното управление да поеме действен надзор над „ Лукойл “, обявиха от обединението на брифинг в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Винаги сме обещавали да внесем законодателство, което разрешава българското държавно управление при нужда и при доста деликатно подбрани условия да поеме оперативния надзор върху рафинерията „ Лукойл “, сподели ръководителят на ПГ Христо Иванов. Той посочи, че това законодателство е направено и през днешния ден ще бъде импортирано.

" Предлагаме промени и допълнения в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис ", съобщи Надежда Йорданова. Тя посочи, че на процедура оферират в няколко съответни хипотези операторите на сериозна инфраструктура, която е обвързвана с произвеждане, предпазване, транспорт на енергийни артикули от петрол и производството на петрол да могат да минават под оперативно ръководство на необикновен представител, назначен от страната.

" В случаите, когато е налице заплаха от засягане на националната сигурност или корист с монополно състояние или нарушение на ограничаващи ограничения, които са наложени от интернационалните организации и са наложителни за България, страната да може да встъпва и да поема оперативното ръководство върху съответния търговец ", изясни Йорданова.

Тя посочи, че това ще се случва със заповед на министъра на стопанската система и промишлеността след деликатна инспекция от Консултативния съвет на съответните условия.

" Оперативното ръководство ще се поема за шест месеца с опция да се удължава единствено един път ", добави Йорданова. Тя сподели, че заповедта, с която се дефинира особеният търговски представител, ще предстои на правосъден надзор, само че с оглед спецификата на събитията и тяхната необходимост, тя ще предстои на авансово осъществяване.

" Считаме, че е непокътнат доста добре салдото – от една страна, отбрана на публичния интерес и въпреки това, правата на благосъстоятелност на притежателите на капитала на съответните оператори на сериозната инфраструктура ", съобщи Йорданова. По думите ѝ са планувани поредност от ограничавания и гаранции, че особеният търговски представител няма да злоупотребява със своята власт.

Ивайло Мирчев уточни, че сме длъжни да се погрижим за рафинерията „ Лукойл “ в Бургас, тъй че по никакъв метод тя да не наруши енергийната сигурност на България. Според него поемайки оперативния надзор, ще бъде реализирана основната цел – петролът, който се внася от Русия, ще бъде ориентиран към вътрешния пазар, вследствие на което ще има сериозна редукция на цените за българските консуматори.

Атанас Атанасов посочи, че оферират при тези характерни условия в осъществяване на отговорностите на българската страна към съюзите, в които членуваме, краткотрайно тя да поеме ръководството на рафинерията.

Демократична България разясняват, че през днешния ден схващат, че от Движение за права и свободи са доста загрижени за това модифицирани артикули да не се изнасят от България. „ Доколкото разбираме по наши канали тяхната цел е с сложени лица да овладеят управлението на „ Лукойл “ “, съобщи Атанасов.

В отговор на журналистически въпрос от „ Демократична България “ показаха, че желаят от държавното управление „ да си върнем Росенец незабавно, както те споделиха, че това може да стане всеки един миг “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР