От ДБ ще подкрепим решението за изпращане на оръжия за

...
От ДБ ще подкрепим решението за изпращане на оръжия за
Коментари Харесай

Михалев, ДБ: Искате да каните Радев в НС. Поканете направо Митрофанова

" От Демократична България ще подкрепим решението за изпращане на оръжия за Украйна. Това е много закъсняло решение. Успокояващото беше, че все пак страната ни предоставяше задоволително оръжие през трети страни и то гратис за самите украинци. Това не е задоволително, тъй като ние би трябвало като хора да подпомогнем тези изтерзани и почтени хора, които бяха атакувани от една нападателна страна. Тук не е съветски анклав и решенията не се взимат през съветското посолство. Чух, че желаете да каните президента. Поканете напряко Митрофанова. Може да е по-пряката връзка ", уточни Стоян Михалев от трибуната на Народно събрание. 

Веднага последва реакция от Борислав Гуцанов, който го поправи - България в никакъв случай не е изпращала оръжия за Украйна като страна, а страната ни не може да носи отговорност за това дали компаниите, на които продаваме, го вършат.

" Сигурно не сте виждали автомат, не сте ходили в казарма. Кое е доста и малко като количество се дефинира от МО. Недейте да делите света на цивилизован или не. Не връщайте колониализма в света. Всяка една страна има своето достолепие. Всяка една страна има правото си. Нека се стремим да решаваме въпросите по кротичък метод. Оръжието в никакъв случай не е довело до нищо положително ", уточни Гуцанов. 

" Не съм казвал, че сме изнасяли оръжие за Украйна. Казах, че е към трети страни. Но в случай че имате спор по тази тематика, слушам, че Костадинов твърди противоположното. Изяснете се между тях. Това е опция за делене на един електорат и не клони във ваша посока. Не бъдете толкоз лицемерни. и нарушавахте правилника на Народно събрание с " неприятна американска технология " в ръцете си - телефони, с които излъчвахте онлайн! Защо не извадихте лист да записвате всичко, което се случва? Това е " отвратителна капиталистическа технология ", която държахте в ръцете си ", разгневи се Михалев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР