От датата на встъпване на служебното правителство в длъжност няма

...
От датата на встъпване на служебното правителство в длъжност няма
Коментари Харесай

Еленко Божков: Не съобщаваме аварии, когато не влияят на енергийната система

От датата на встъпване на служебното държавно управление в служба няма укрити повреди в енергийната система на България . Твърденията на Демократична България са манипулативни и не оказват помощ на българските консуматори. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков.

Той уточни, че във Водноелектрическа централа " Цанков камък " има спешна обстановка. По думите му незабавно е стартират ремонт, който не е планов. Божков посочи, че изключването на 85 мегавата от ВЕЦ-а не въздейства върху енергийната система на страната и естественото ползване на електрическа енергия.

Енергийният специалист посочи, че получава на момента от диспечери информация за такива повреди от 50 мегават нагоре. Когато повредите не въздействат на енергийната система, те не се оповестяват. Тези повреди се компенсират посредством т. нар вторично контролиране, добави той.

Божков съобщи, че повредата най-вероятно ще бъде отстранена до 17 ноември.

Като причина за случая той уточни отделяне на табла от оборудване, предпазващо генераторите и турбините.
 Демократична България: Тежка повреда спряла Водноелектрическа централа
Демократична България: Тежка повреда спряла Водноелектрическа централа " Цанков камък ", а енергийното министерство крие това

Към момента имало неработещи вецове с мощността на един блок на АЕЦ " Козлодуй "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР