От държавната агенция по реките казват, че това е резултат

...
От държавната агенция по реките казват, че това е резултат
Коментари Харесай

Потоци мъртва риба затлачиха важна река в Австралия

От държавната организация по реките споделят, че това е резултат от продължаващата гореща вълна, която е свалила фрапантно равнището на водата в река Дарлинг-Баака, част от басейна на Мъри Дарлинг, най-голямата речна система в Австралия. Горещите талази тук са станали по-чести, по-интензивни и не престават по-дълго, температурите в Менинди надвишават 40°C.

След широкомащабните наводнения през зимния сезон, това е второ тестване за региона, който претърпя сходен случай единствено преди три години. Пред BBC, гражданин на Менинди разказа картината като " сюрреалистична " и предизвести, че популацията обстановката да се утежни, защото рибата към този момент е почнала да гние, което изсмуква повече О2 от водата, застрашавайки живота на още риба.

Местната администрация по водните басейни вижда аргументите за намалелия дебит на реката освен в климатичните промени, припомняйки и различен проблем: от басейна на Мъри Дарлинг се черпи вода и за селското стопанство, индустрията и за популацията в региона. „ С течение на времето тези хора...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР