От дълго време китайските компании искат да продават своите автомобили

...
От дълго време китайските компании искат да продават своите автомобили
Коментари Харесай

Защо следващата ви кола ще е „произведена” в Китай

От дълго време китайските компании желаят да продават своите коли на пазари като Съединени американски щати и Германия, само че клиентите избират познатите месни марки.

Резултатът е, че китайската тактика се промени. Вместо продажбата на коли, в този момент се продават авточасти на огромните производители. Една от аргументите за промяната на тактиката е, че компании като Bosch желаят да сменят фокуса си от произвеждане и доставка на авточасти към самостоятелното ръководство, което дава обещание да е доста доходоносна ниша за идните години.

Един от резултатите на този развой е, че китайските компании към този момент завзимат пазара на авточасти. Консултантът Deloitte пресмята, че продажбата на китайски авточасти порастват с 22% годишно.

Последният образец е закупуването на SG Holding, поделение на Robert Bosch, най-голямата в света компания за авточасти. То към този момент е благосъстоятелност на консорциум, формиран от Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., която компания, без значение от името си, е огромен снабдител на части, и China Renaissance Capital Investment. Сделката е за 545 млн. евро.

Стартъп компанията, закупена от китайците, към този момент се споделя SEG Automotive, като добавеното „ Е” идва от електрификация. Тя е основана в Щутгарт, а китайските притежатели дават обещание да запазят всичките 7000 работни места в 14-те завода по света.

Улрих Киршнер, ръководещ шеф на компанията, споделя, че до момента в който моторът с вътрешно горене изживява последните си години, средносрочният проект планува фирмите да се концентрират върху хибридите – ДВГ и електромотор. Затова те са създали развой, наименуван Boost Recuperation Machine (BRM), който разрешава на съответния авто производител да добави електрически мотор към бензиновия на доста ниска цена.

Киршнер чака неговата компания да усили пазарния си дял в Съединени американски щати и Китай. В момента малко над 50% от стокооборота му е в Европа.

На служащите на компанията е бил даден избор: да останат с Bosch, благосъстоятелност на немска фондация, или да стартират работа за новата китайска компания. Около 90% от тях са избрали втория вид.

Това е единствено един образец на наклонността, само че тя ще става все по-чувствителна и занапред ще следим какви ще са последствията от нея за Европа.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Евродепутатите ще пазят въздуха на София с електрически Renault Zoe

Роботите на Honda дават нови измерения на изкуствения разсъдък

Гейовете също си имат „ Кола на годината”. Отличникът е E-Class Coupe
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР