От дълги години насам пилотите във Формула 1 използват четвъртъка

...
От дълги години насам пилотите във Формула 1 използват четвъртъка
Коментари Харесай

Формула 1 забрани използването на велосипеди по време нa разходките по пистата

От дълги години насам водачите във Формула 1 употребяват четвъртъка преди началото на спортните уикенди, с цел да създадат най-малко по една опознавателна обиколка на пистата. Най-често те вършат това пешком и си водят мемоари дружно със своите инженери, само че някои избират да употребяват велосипед или различен тип транспортно средство.

Много постоянно обаче с изключение на водачите във Формула 1 сходни обиколки вършат и тези от Формула 2, Формула 3 и всички други поддържащи серии, които се състезават в съответния уикенд. Така трафикът на пистата в четвъртък става доста огромен, което е и повода от ФОМ да забранят потреблението на всевъзможен тип транспортно средство от водачите в тези интервали. Забраната важи за колела, тротинетки, скутери, колички за голф и други.

Все още не е ясно какви биха били глобите за водачите, които нарушават тази възбрана, защото тя идва от ФОМ, а не от ФИА.

Тази нова рестрикция естествено не се понрави на част от водачите, които избират да употребяват своя велосипед по време на въпросните опознавателни обиколки. Един от тях е Шарл Леклер, който сподели пред медиите в Джеда, че най-вероятно ще спре да прави тези обиколки, а вместо това ще разчита на видеа от предходните години, с цел да се приспособява.

„ Аз не се разхождам. А защото към този момент има нова възбрана за потреблението на колела, може би към този момент няма да ме видите да върша такива обиколки. Аз ще виждам видеа “, сподели монегаскът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР