От дълбоки до пискливи, от силни до тихи - различията

...
От дълбоки до пискливи, от силни до тихи - различията
Коментари Харесай

Какво казва гласът ви за вас според науката

От дълбоки до пискливи, от мощни до тихи - разликите в гласовете ни са изумителен аспект на човешкото битие.

Но съгласно десетилетията психически проучвания, тъкмо това по какъв начин приказваме може да даде някои значими сведения за нашата персона.   

Ниският глас, като този на Морган Фрийман, е симптом на екстровертност и даже полова прелест, до момента в който високият глас може да е отражение на властта.

В същото време съгласно психолозите мърморенето може да бъде мъжкарско и даже симптом на просветеност, а не на нелепост. Ето какво съгласно науката разкрива за вас звукът на гласа ви.

Височината на гласа се отнася до неговата височина, възприемана от ухото, която зависи от броя на вибрациите в секунда, създавани от гласните струни.

Високите гласове, като тези на актрисата Камерън Диас, певицата Кристина Агилера или комика Стив Карел, са по-пронизителни или по-леки.  

Нискочестотните гласове - като тези на артиста Морган Фрийман или певицата Тина Тунер - нормално се разказват като богати или дълбоки и са привлекателна линия при противоположния пол.

Едно неотдавнашно изследване откри, че хората, които в действителност приказват на по-ниска височина, са по-привлекателни за дълготрайни връзки.

Според създателите на проучването от Университета на щата Пенсилвания това е по този начин, тъй като " преувеличава размера " и кара някого " да наподобява огромен и застрашителен ".

Според друго изследване от 2021 година хората, които приказват на по-ниска височина, са по-склонни да вземат участие в инцидентен секс.

При опитите хората с по-ниски гласове са по-неограничени във връзка с " социално-сексуалното " си държание - в това число ориентировка, настройки и стремежи.

В изследването е открито също, че хората с дълбоки гласове са по-екстровертни и имат по-голяма " доминантност ", което значи, че имат високо равнище на въздействие в обществени обстановки.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР