От дъждовете и силния вятър част от кирпичена къща в

...
От дъждовете и силния вятър част от кирпичена къща в
Коментари Харесай

Част от кирпичена къща рухна, стопанката, на 83 години, не иска да се мести

От дъждовете и мощния вятър част от кирпичена къща в старозагорското село Кравино, община Опан, рухна и едвам не умъртви 83-годишната си господарка Станка Иванова. Поддала една от стените, паднала и част от покрива. Останалото от постройката се крепяло на магия. За произшествието заяви през днешния ден кметът на общината Генчо Колев.

Жената е вдовица, преди време умрял и единственият й наследник, а внукът й със фамилията си живее в чужбина. Падналата къща е единственото жилище на самотната жена, чиято пенсия била към 300 лв.. Засега тя живее в оцeляла като по знамение стаичка, която всеки миг може също да рухне. Баба Станка обаче не желала да се мести на никое място, предпочитала да почине. Плаче и моли за помощ домът й да бъде ремонтиран. Тепърва щяло да стане ясно дали положението му въобще разрешава ремонт, а и общината няма опция да възвърне къщата.

В Кравино живеят към 80 индивида, най-вече възрастни, които няма по какъв начин да оказват помощ. Общинският съвет в Опан евентуално ще отпусне еднократна помощ на бабата, само че до такава степен. Общината не разполага със свободни жилища и кметът Генчо Колев се чуди от кое място да откри фургон, в който Станка Иванова да остане най-малко първоначално. Минимална била и опцията тя да бъде настанена в обществен дом - в сходни заведения за възростни местата все не доближават, а и формалностите около оформянето на документите лишават много време.

Заради всичко това Генчо Колев е потърсил помощ за баба Станка посредством обществените мрежи. Засега била откликнала единствено жена от Норвегия, която написала, че има предпочитание и условия да приюти изпадналата в неволя жена толкоз време, колкото е належащо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР