От Да, България съобщиха, че е атакувана създадената от тях

...
От Да, България съобщиха, че е атакувана създадената от тях
Коментари Харесай

Да,България: Атака срещу платформата за честни и прозрачни избори Ти броиш

От " Да, България " оповестиха, че е атакувана основаната от тях платформа " Ти броиш ". Ето какво написа в известието до медиите:
Тази седмица електронният формуляр за набиране на покровители на Демократична България и станаха обект на злонамерена офанзива от лица, които направиха опит да саботират напъните за привличането на 12 000 пазители на вота в изборния ден. Имаме съществени учредения да считаме, че тази офанзива е резултат от деликатно планувани и координирани дейности, за осъществяването на които са вложени обилни запаси, както и че непозволено са употребявани персонални данни на български жители.
В продължение на няколко дни в платформата бяха регистрирани данни на стотици нищо неподозиращи жители. Целта евентуално е била както да се претрупа работата на екипа ни, по този начин и да провокира неодобрение у хората, чиито данни са били попълнени без тяхното познание и единодушие. Подозираме и сюжет за дискредитиране на Националната акция " Ти броиш " и генериране на медиен скандал в комфортен за това миг.
Своевременно взехме нужните ограничения:
- Променихме употребяваната форма за по-ефективно блокиране на злонамерени участници и разкриване на техните IP адреси (до този миг използвахме външен снабдител, който не ни дава IP адресите, в случай че формата е попълнена отвън нашия сайт).
 Христо Иванов: Тази власт от дълго време е склопила очи Христо Иванов: Тази власт от дълго време е склопила очи
Кой ще се умори пръв - властта или митингът, кой ще мигне пръв? Този въпрос зададе водещият на " Панорама " по Българска национална телевизия Бойко Василев към Хри...
- Направихме оценка на подадените данни и изключихме всички, които с висока степен на възможност са злонамерено попълнени.
- Подадохме сигнал до Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД), че попълваните в нашата форма персонални данни може да се изтекли от различен източник. КЗЛД има право да изиска информация за IP адресите от доставчика на формата, с цел да разпознава източника на информацията.
Призоваваме нашите политически съперници да не прибягват до сходни способи в предизборната борба. Наблюдението на изборите е обезпечен от закона развой и опитът за саботирането му е опит за саботиране на демократичността на изборите. Това е опит за дискредитиране на напъните на хиляди български жители, избрали да станат поръчител за почтени и свободни избори.
Атаката против платформата ни е подбудена от боязън и този боязън е състоятелен. Обещахме, че няма да се откажем от нашата борба за съвременна, правова и демократична България. И ще спазим това заричане. На 4 април - ти броиш!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР