От четвъртък преустановяват плановия прием в болниците в Пловдив и

...
От четвъртък преустановяват плановия прием в болниците в Пловдив и
Коментари Харесай

Спират плановия прием в болниците в Пловдивско

От четвъртък преустановяват плановия банкет в лечебните заведения в Пловдив и района. Това реши на днешното си съвещание Областният оперативния щаб.

Регионалната здравна ревизия прецизно ще следи за равнищата на заразяване при децата в другите възрастови групи, тъй като се чака ситуацията да се утежни.

Към днешна дата инфектираните с ковид в Пловдивска област са 961 души на 100 000 население.

Спирането на плановия банкет в 19-те лечебни заведения в региона цели да се подсигури медицински личен състав за коронавирус отделенията.

Не се постанова и разкриването на спомагателни кревати, като сега заетостта им е към 50%, разясни шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Сийка Димчева:

" След координиране с сътрудниците тук - в Областния щаб, и наклонността за от ден на ден лекари и медицински личен състав въобще в лечебните заведения да е към този стадий с позитивни проби, ние би трябвало да отворим един запас от фрагменти, които да могат да подкрепят отделенията за лекуване на Covid, несъмнено, с плануваните в закона изключения - тези за онкологично заболели, онкооперации, раждания, трансплантации, рехабилитация ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР