От четвъртък до неделя Пампорово ще се превърне в сцена

...
От четвъртък до неделя Пампорово ще се превърне в сцена
Коментари Харесай

Над 200 състезатели се впускат в екстремен "маратон" в Пампорово

От четвъртък до неделя Пампорово ще се трансформира в сцена на рисковото колоездене. Фестивалът " Пампорово байк фест " ще се организира за пети път, като ще провокира най-хубавите състезатели от България и чужбина.

Организаторите чакат броя на участниците да надвиши 200 души. До момента има записани задгранични състезатели от Испания, Франция, Англия, Португалия, Германия, Гърция, Румъния и Македония.

Главният акцент в програмата е IXS Downhill Cup, като за пръв път страната ни ще бъде хазаин на кръг от сериите. По време на фестивала ще се проведат още три дисциплини, които включват втори кръг на " Виваком даунхил серии ", трети кръг от детските байк серии и Националния шампионат по форкрос.

Друг акцент от програмата на фестивала е премиерата на най-новия филм в средите на рисковото колоездене - Return to Earth на Anthill Films. Световната му премиера е този петък, а в България ще бъде излъчен в събота по време на кино вечерта в хотел Перелик.



Освен кино лентата, гостите ще могат да видят за първи път премиерата на формалното видео от провелите се през май български градски серии.

Наградният фонд ще бъде 5000 лв., като уредниците дават обещание доста предметни награди за състезателите.

Фотогалерия: С каска, колело и доста адреналин надолу по ската >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР