От четвъртък, 29 юли, българските граждани, пристигащи от държава, попадаща

...
От четвъртък, 29 юли, българските граждани, пристигащи от държава, попадаща
Коментари Харесай

Пускаме нашенците в България срещу COVID сертификат

От четвъртък, 29 юли, българските жители, идващи от страна, попадаща в алената зона, се позволяват в страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация или на подобен документ. Изисква се и негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в България PCR тест. Това подреди министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров със своя заповед издадена на 27 юли.

Граждани на Европейски Съюз, на ЕИП, Конфедерация Швейцария и членове на техните фамилии, които идват от държава-членка на Европейски Съюз, ЕИП и от Конфедерация Швейцария, идващи от страна в алената зона, които не показват годен дигитален Коронавирус документ се позволяват на територията на страната при показване на негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, заверен посредством годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване или на подобен документ, съдържащ същите данни, и се слагат под 10-дневна карантина.
 Задължителен ПСР тест за българите, идващи от страните с алена зона
Задължителен ПСР тест за българите, идващи от страните с алена зона

Имунизираните също могат да носят вируса

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в България и членовете на техните фамилии , които не показват годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация или подобен документ, съдържащ същите данни, както и негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест, се позволяват в страната и се слагат под 10-дневна карантина.
 Завръщане на Covid в Европа, страни влизат в оранжева и алена зона
Завръщане на Covid в Европа, страни влизат в оранжева и алена зона

ECDC предлага Европа да форсира акциите за имунизация и да запълни допустимо най-бързо пропуските в имунитета

Със същата заповед се позволява влизането в страната, без да е належащо да показват документи за COVID-19, на деца до 12-годишна възраст, без значение от зоната, в която попада страната от която идват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР