От четирите проекта най-напреднал е този край Трън, където предстоеше

...
От четирите проекта най-напреднал е този край Трън, където предстоеше
Коментари Харесай

BMG Resources се отказа от златния проект в Трън

От четирите плана най-напреднал е този край Трън, където предстоеше процедура по Оценка на въздействието върху околната среда. За момента обаче той е замразен от вложителя

© Евромакс сървисиз Още по тематиката
Австралийската BMG Resources може да купи златния план в Трън

Компанията на Transcontinental Group има интерес към няколко евентуални залежи в портфейла на " Асарел-инвестмънт "
21 яну 2018
" Евромакс сървисиз " се отхвърля да добива злато край Трън

Компанията стопира плана, откакто 94% от хората гласоподаваха срещу него на референдум
14 юни 2017
Казусът в Трън: Доверието е злато

Референдумът за възобновяване на златодобива в региона ще трансферира отговорността върху хората
9 юни 2017
Злато на тръни

Местни деятели застанаха против плана за рандеман на злато край Трън. Основният проблем е неналичието на разговор
27 яну 2017 Австралийската BMG Resources се е отказала да придобие правата върху златното находище край Трън и други планове на " Асарел инвестмънт ". Това излиза наяве от известие на компанията до Австралийската фондова борса. С него тя желае и да се възобнови търговията с книжата й, която краткотрайно беше спряна, до момента в който върви оценката на възможна договорка. Причините за отдръпването на компанията не се показват. Помолени от " Капитал " за повече детайлности, от там дадоха отговор, че не могат да разясняват отвън информацията в формалното известие.

Бързо решение

В средата на януари BMG Resources разгласи, че е получила права за придобиване на варианти за пазаруване (кол-опции) на 100% от четири плана за създаване и изследване на златни и полиметални руди в България. Компанията, която се управлява от Transcontinental Group, демонстрираше интерес към секторите " Трън ", " Бабяк " (в Западните Родопи), " Сребрен " (край Велинград) и " Зидарово/Вършило " (в Югоизточна България), които са на друг стадий на изследване. Върху всички тях правата се държат от " Асарел инвестмънт " или дъщерните й " Евромакс сървисиз " и " Трейс рисорсиз ".

От BMG Resources тогава прецизираха, че би трябвало да се минат редица процедури, преди да се придобият кол-опциите, в това число да се извърши дю дилиджънс и да се получи утвърждението на акционерите и регулаторните органи. От " Асарел инвестмънт " обясниха, че декларираният интерес е единствено първата стъпка от процеса и че за възможна договорка би трябвало да се мине през най-малко едногодишни разбори и оценки. Едва месец и половина по-късно обаче излиза наяве, че австралийската компания се отхвърля.

В търсене на други благоприятни условия

В същото време BMG Resources резервира интереса си към плана в Кипър (Treasure Project), където се изследват няколко сектора за злато и други метали. Там австралийската компания държи 30%, а останалите 70% са благосъстоятелност на New Cyprus Copper Company. " Компанията продължава интензивно да търси спомагателни капиталови благоприятни условия ", се показва в известието на BMG Resources. Профилът на компанията по принцип е търсене и изследване на потребни изкопаеми, а задачата й са планове в напреднал стадий, от които в относително къс период може да получи възвращаемост. От българските планове най-напреднал е този край Трън, който е пред процедура по Оценка на въздействието върху околната среда за създаване на находището, въпреки че за момента е замразен от притежателя " Евромакс сървисиз ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР