От четири месеца грижите за осем годишната Жана и сестричката

...
От четири месеца грижите за осем годишната Жана и сестричката
Коментари Харесай

Позор! Вижте как шефката на социалните в Ловеч Красимира Катева и нейни софийски колежки харизват две насилвани от майка си момиченца на малоимотен ерген в София! (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

От четири месеца грижите за осем годишната Жана и сестричката ѝ Ана са поверени на татко й, неразделно до който са бабата и дядото - Димитър и Жана Мачуганови. Семейството е известно на цялостен Ловеч със своето усърдие и честност. Не единствено съгражданите им, само че и всеки, имал допир със земеделския бранш, ги познава като виновни, надеждни и работливи стопани. По злочестина от скоро те са не просто баба и дядо, само че и родители за двете си внучки. Защо - ще разберем по късно.

 

На 10 юли т.г., в разгара на усилената кърска работа, бабата Жана Мачуганова с смут научава, че по заповед на шефката на ловешката дирекция “Социално подкрепяне ” Красимира Катева, двете деца ще бъдат изведени от уютния си дом. Освен, че нищо не им липсва в битово-материален проект, там те порастват измежду същинска любов, грижа и респект към традициите.

Вместо в фамилна среда, обществените служители от Ловеч и столицата желаят да ги изпратят за развъждане …. (дръжте се да не паднете) …. в квартирата на малоимотен, 29-годишен, самотно живеещ мъж от София! Той няма брачна половинка и семейство, няма личен дом, а населява чартърен 40 квадрата от заплата до заплата. Няма и свободно време, позволяващо му да поставя съответни грижи за Жана и Ана.

 

Излишно е да загатваме какъв брой смущаващо звучи уединен ерген да обгрижва във физически проект - къпане, преобличане, както и (молим за опрощение, само че това е нужно да се каже) по дребна и огромна потребност две невръстни момиченца, едното на прага на все по-подраняващия в наши дни пубертет, а другото - одеве излязло от бебешка възраст! На всичкото от горната страна този (отново подчертаваме дебело) уединен млад мъж, в разцвета на своята половост, ще би трябвало да дели мизерните 40 квадрата с две деца от женски пол! По заповед на безименни и бездушни служители, една от които е въпросната Красимира Катева, шеф “Социално подкрепяне ” в Ловеч.

За повече нюанс в днешната смразяваща кръвта история би трябвало да отворим скоба, че въпросният млад мъж (най-вероятно посредством своите юридически представители) е вдигнал Министерство на вътрешните работи на крайник, обявявайки дребните Жана и Ана за общонационално търсене. Причината той по този начин неистово да се разтревожи за местонахождението на бъдещите си питомки е, че същата обществена шефка от Ловеч - Красимира Катева - е подала погрешна информация в регионалната дирекция на вътрешните работи, обявявайки, че те са в неопределеност! Въпреки, че пред очите на цялостен Ловеч (който не е от най-големите и гъсто обитаеми места в страната) те са при баба си и дядо си, и всекидневно могат да бъдат забелязани по какъв начин се разхождат из града. 

 

Ако разказът стартира да звучи все по-налудничаво, с неразбираеми причинно-следствени връзки и съвсем без действителен претекст, ще би трябвало да върнем читателите няколко месеца обратно - през м. април т.г. 

 

В началото на Великденския пост (бел.ред. - средата на м.март), когато родителите нормално водят децата си на черква с цел да ги приготвят за Празника на празниците, известната в светските кръгове като “бизнес дама ” Катя Мачуганова одеве се е върнала от другоземен и много сексуален воаяж в Дубай, научаваме от медиите. По същото време дъщеричките й Жана и Ана са оставени сами, още веднъж при различен мъж, с който нямат роднинство. Това е Петър Петров - някогашният й ухажор, макар че към днешна дата тя е в легален брак с бащата на децата си и демонстративно се показва пред обществото с неговото име. Може би от носталгия, само че съгласно познатите й - тъй като семейството Мачуганови води след себе си много бонуси - престиж, положително добро име и редица финансови облаги. А младата “бизнес дама ” не е безразлична към материалната страна на живота, както читателите ще схващат от видеото.

 

Докато непознатият за Жана и Ана Петър Петров се е грижил за тях, майката Катя е била на секс-екскурзия в емирствата с възрастен господин. Поне по този начин твърди някогашният й съкровен сътрудник, който разгласява в обществените мрежи съвсем голи фотоси на Катя Мачуганова с незнайния чужденец. Там тя е единствено по хавлия, която обаче обгръща не тялото, а одеве измитата й коса. Надолу и двамата са съвсем дибидюс, което без подозрение демонстрира характера на връзките им. В медиите пък се появиха догатки, че те са били не просто секрети гаджета, а клиент и “жрица ”, която го е обслужвала възмездно. Дали това е по този начин - не е наша работа. 

 

Докато “бизнес дамата ” е била на екскурзия, към момента законният й брачен партньор и татко на Жана и Ана  - Андрей Мачуганов - подава тъжба, съпроводена с изобилни аудио-визуални доказателства по какъв начин тя насилва дъщерите си. Психически и физически. Поради обстоятелството, че материалите са предадени на способените органи, нямаме право да издаваме дали и къде по телата на дечицата е имало белези от пердах, нито какво е психическото им положение, макар че и сега с тях работи психолог.

 

Така се стига до датата 10 април т.г, когато с влезнало в действие правосъдно определение и заповед за незабавна отбрана, бащата Андрей взема децата си от Катя с цел да ги избави от издевателството и побоищата. Настанява ги в родния си дом - просторна къща с двор в Ловеч, където те с изключение на от него, са обгрижвани и от родителите му - Жана и Димитър Мачуганови.

 

Възползвайки се, както казахме в увода на публикацията, от измененията в законодателството, които съгласно адв. Росен Рашков, по никакъв метод не са основани с цел да пазят ползите и правата на децата, Катя Мачуганова подхваща ответни ограничения. Тя се афишира за “жертва ” на “домашно ” принуждение от страна на някогашния си мъж, с който не просто са разграничени от години, само че и нямат директен физически контакт. Повод й дава размяната на реплики пред детската градина, когато Андрей отива със правосъдно решение да вземе децата си. Следи от принуждение по Катя няма, само че направената по “норвежки ” модел нормативна база задължава правораздаването да “защити ” дамата априори, без доказателства, въз основата на едно голо заявление за протекция, подадено от нея. Съдът, в осъществяване на недомисления закон, лишава краткотрайно родителските права и на бащата.

 

Така дребните Жана и Ана, при живи и здрави родители, сега нямат нито майка, нито баща. Тази роля извършват преждеспоменатите им баба и дядо. 

 

Сякаш контузията от раздялата с родителите не е задоволителна за дребните момиченца, своя принос за доразбиване на нежната им душeвност дава и неуместната нормативна уредба, подплътена с чиновническо безволие. Ако имаме вяра на слуховете, ширещи се напоително из нощна София, в тази ситуация допускаме, че можело да се приказва и за корупция, т.к меко казано свободният полов живот на майката Катя Мачуганова й давал бърза писта към авторитетни мъже с доста пари и топли връзки в правосъдната система и изпълнителната власт.

 

Без да се отклоняваме в ненужни догатки, при започване на м. юли т.г. бабата Жана Мачуганова, която отглежда внучките си, отива в дирекция “Социално подкрепяне ” в Ловеч да подаде изискуемото по закон заявление, че желае де юре да поставя грижи за тях и те да бъдат настанени в дома й. Въпреки, че както казахме, фамилията й е едно от най-уважаваните освен в града, обществената шефка Красимира Катева се държи меко казано жестоко и вулгарно с нея. 

 

Дава й безусловно 5 минути и няколко празни реда в бланката, където изстрадалата жена да опише целия призрачен сън, на който някогашната й снаха е подлагала децата години наред. На същата дребна повърхност тя споделя и за изискванията, при които Жана и Ана ще бъдат отглеждани в дома й. 

 

Възползвайки се от терзанието на госпожа Мачуганова-старша, директорката Катева й декларира троснато, че работното време на службата е завършило. Вика и защитата да я изведе, все едно е нарушител. 

 

Зад привичната за тукашните ширини неучтивост се крие (може би) подъл проект, обслужващ ползите на майката Катя Мачуганова. На бабата не й е обяснено, че би трябвало категорично да напише къде живеят децата към сегашния миг. Така в заявката тази информация отсъства. Социалните това и чакат - дребните Жана и Ана са оповестени в неопределеност. Бъдещите грижи за тях пък са дадени на въпросния чужд и анонимен, самотно живеещ на квартира от 40 квадрата в София 29-годишен мъж, който по преценка на служители като Катева, ще би трябвало за напред да ги къпе и гледа.

 

“Незначителна ” детайлност е, че същият юноша е …. братовчед на Катя Мачуганова и живее на няколко стотин метра от столичното й жилище. Така поражда хипотезата, че майката, която има възбрана да приближава децата си поради издевателството, на който редовно ги е подлагала до момента в който ги е мъкнела в бърлогите на инцидентни мъже, може гладко да ги посещава в квартирата на братовчеда. Което, съгласно адв. Росен Рашков, в случай че се случи, би било ни повече, ни по-малко закононарушение.

 

Историята за в този момент остава с отворен край, т.к. даже дребните Жана и Ана да бъдат избавени от заплахата да се озоват напълно сами при чужд и плашещ ги до гибел “батко ”, на сагата с правата за развъждането им не й се вижда края.

 

Бащата Андрей Мачуганов също не се обрисува скоро да получи бракоразвод, т.к изискванията на някогашната му (де факто) жена Катя си ги бива - тя желае 250 хил.лв. в брой, 10 хил.лв. месечна прехрана, нова първокласна лимузина и затлъстял къс от бизнеса на родителите му. 

 

Какво още споделя по случая адв. Рашков и по какъв начин шефката на обществените служби ни затръшна вратата, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, извънредно в “Свободно слово ”.

Източник: crimesbg.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР