От четири години българската компания Микра 21 разработва микромолекула за

...
От четири години българската компания Микра 21 разработва микромолекула за
Коментари Харесай

Българска компания разработва метод за лечение на коронавирус

От четири години българската компания " Микра 21 " създава микромолекула за лекуване на ковид. До два месеца могат да стартират клиничните тествания на молекулата, стана известно преди началото на съвещанието на Министерския съвет през днешния ден.

Това удостовери пред премиера Бойко Борисов и министрите на днешното държавно съвещание Костадин Петков, ръководител на надзорния съвет на " София тех парк ". Председателят на Българската академия на науките (БАН) Юлиян Ревалски заяви, че академията е създала модели на защитни маски за необятно ползване.

Разработката за лекуване на ковид е напълно българска, сподели Костадин Петков. " Четири години се създава специфична микромолекула за обработка на коронавируси от другите видове. Имат доста позитивни резултати, мнения от лабораториите, където са ги изпратили за първа сертификация, това са две лаборатории в Щатите и една в Белгия ", сподели той, представен от БНР. По думите му министър председателят Бойко Борисов поема ангажимент да спомага посредством контактите си на европейско равнище да се ускорят процедурите по изпитване.

В същото време Българска академия на науките образува група от експерти в помощ на националния действен щаб за битка с ковид, заяви ръководителят на академията Юлиян Ревалски. Институтите по органична химия и по полимери са създали модели на защитни маски.

" Системата е обвързвана с приемане на интензивно вещество, което да очиства въздуха, поставя се вътре в маската и да бъде сменяемо въз основата на деен въглен и въз основата на преработване на материали, а другата разработка е на института за полимери, където се създават филтри на нанониво ", изясни Ревалски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (308)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР