От Чекотинския манастир Св. Архангел Михаил са изпратили благодарствено писмо

...
От Чекотинския манастир Св. Архангел Михаил са изпратили благодарствено писмо
Коментари Харесай

От Чекотинския манастир благодарят на Борисов за дарените средства, ще ги използват ремонт

От Чекотинския манастир " Св. Архангел Михаил " са изпратили благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за дарените от него средства, оповестяват от Българската патриаршия.

На 27 юни от партия ГЕРБ оповестиха, че ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов е дарил 20 000 лева на Чекотинския манастир " Св. Архангел Михаил ". Сумата е била събрана от членовете на парламентарната група на ГЕРБ и е била предоставена на премиера Борисов по случай рождения му ден, който е бил по-рано през юни. Средствата ще бъдат употребявани за наложителен ремонт в едно от крилата на Светата обител.

Дарението е било връчено от премиера Бойко Борисов на Ловчанския митрополит Гавриил, който е благодарил на Борисов, че за следващ път оказва помощ на християнското изповедание и за обновяването на храмовете в България, оповестиха преди дни от ГЕРБ.

В благодарственото писмо до премиера Бойко Борисов игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски написа, че братството на Чекотинския манастир " Св. Архангел Михаил " дълги години е възнамерявало довършването на стартирания градеж " Ново крило с столова ".

" Години наред спестявахме, тъй като не сме богат манастир. От предходната година се захванахме съществено с самодейността. С Божията помощ и по молитвеното покровителство на Св. Архангел Михаил и нашия Владика Гавриил ние напреднахме доста. Някои хора не имат вяра в чудеса, само че аз ще кажа, че таман бях приказвал с майсторите да прекратим дейностите, заради липса на средства, когато разбрахме за вашето доброволно и персонално подаяние. Такова парично подаяние не сме предполагали, че може да получим! Искрено Ви Благодарим! Средствата ще бъдат употребявани за дограма и за външни и вътрешни настилки на постройката. Решили сме да бъдете записан в кондиките на манастира, като огромен донор, за постоянно поменаване ", написа в писмото си до министър-председателя игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР