От бургер без месо до безмесни понеделници - отказът от

...
От бургер без месо до безмесни понеделници - отказът от
Коментари Харесай

Изследване: защо хората престават да ядат месо?

От " бургер без месо " до " безмесни понеделници " - отводът от месо абсолютно е на мода. Генетичната конструкция на индивида обаче играе значима роля при определянето на това дали той може да се придържа към строга вегетарианска диета, откри ново изследване на Северозападната медицина.

Получените резултати проправят пътя за по-нататъшни проучвания, които биха могли да имат значими последствия за диетичните рекомендации и производството на заместители на месо.

Значителна част (48 до 64%) от самоидентифициралите се като вегетарианци оповестяват, че употребяват риба, птици и/или алено месо, което съгласно учените допуска, че екологичните или биологичните ограничавания надвиват над желанието за придържане към вегетарианска диета.

В хода на проучването са разпознати три гена, значимо асоциирани с вегетарианството, и още 31 гена, евентуално свързани с него. Някои от тези гени, в това число два от трите водещи ((NPC 1 и RMC 1), вземат участие в метаболизма на липидите (мазнините) и/или мозъчната функционалност, се споделя в изследването.

Религиозните и морални съображения са главните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР