От Букурещ премиерът Бойко Борисов поиска извинение за изявлението на

...
От Букурещ премиерът Бойко Борисов поиска извинение за изявлението на
Коментари Харесай

Борисов поиска Чавушоглу да се извини

От Букурещ министър председателят Бойко Борисов изиска опрощение за изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Според министър-председателя думите му са неприятен сигнал и демонстрация на неприятно образование,  оповестява Нова телевизия.

Борисов разяснява мнението за интервенция на Турция във вътрешните работи на България на трибуната след четиристранната балканска среща в Румъния.

Повод стана наличието в северната ни съседка на вицепрезидента на Турция Фуат Октай. Той пристигна за неофициална вечеря, по покана на румънския министър председател. Очаква се министър председателят Бойко Борисов да употребява момента и да разиска персонално с него тематиката с турската интервенция във вътрешните ни работи.

По-рано през днешния ден по предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в постройката на Министерство на външните работи бе извикан посланикът на Република Турция господин Хасан Улусой и му бе изработен демарш по отношение на думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, изречени на избирателен протест в град Текирдаг.

На посланика бе обяснено, че приоритет на българската външна политика е да поддържа разговора и съдействието с нашите съседи, което включва спазването на правилата на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи. Изказването на външния министър Мевлют Чавушоглу бе окачествено като недопустимо. Посланик Улусой твърди, че думите на неговия министър са извадени от контекста и показани неправилно, като никога господин Чавушоглу не е желаел да се намесва във вътрешните работи на страната. Посланикът увери българското Министерство на външните работи, че турската страна не е имала желание да наскърбява страната ни или да оказва въздействие върху законодателния развой.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР