От БСП твърдят, че изграждането на кризисни центрове за мигранти

...
От БСП твърдят, че изграждането на кризисни центрове за мигранти
Коментари Харесай

Вигенин: Въпросите около центровете за мигранти в Елхово и Любимец остават

От Българска социалистическа партия настояват, че построяването на спешни центрове за мигранти в Елхово и Любимец е придружено както от финансови неясноти, по този начин и от липса на бистрота за предназначението на тези центрове, оповестява БНР.

Предстои да бъде импортирано запитване по проблема към министъра на вътрешните работи, разгласи в Ямбол депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Обществената поръчка за построяването на центровете беше прекъсната в средата на април. Сега тя още веднъж е оповестена, само че с други параметри.

" Прави усещане, че сумата за построяването на тези центрове е малко по-висока, само че в това време центровете към този момент са два, а не три - т.е. с повече пари вършим по-малко ", сподели Вигенин.

В актуалната социална поръчка цената на центровете е близо 8, 34 млн. лв., като е отпаднало построяването на центъра в Малко Търново.

Неяснота има и в друга посока: " Връзвам го в някаква степен и с следващите заявки от страна на Германия, че би трябвало да се създадат преразпределителни бежански центрове по границите на Европейския съюз ", добави Вигенин.

Той посочи, че настоящият въпрос към вътрешния министър Младен Маринов ще бъде импортиран още на следващия ден.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР