От БСП сме против удължаването на действието на стария бюджет,

...
От БСП сме против удължаването на действието на стария бюджет,
Коментари Харесай

Гьоков: Удължаването на стария бюджет обрича българите на тежка зима

" От Българска социалистическа партия сме срещу удължаването на действието на остарелия бюджет, тъй като това значи най-малкото заледяване на всички заплащания, в това число обществените заплащания, за които успяхме в постоянното държавно управление да създадем положителни нещата. " Това съобщи ръководителят на парламентарната обществена политика и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков в предаването " България заран " по Bulgaria On Air.

" Нашият обществен пакет го представихме още в предизборната акция. Ние знаем какво би трябвало да се направи в обществената сфера. Още с влизането в Народното събрание внесохме няколко оферти, които индиректно касаят Държавния бюджет и целят съответни на инфлацията обществени заплащания ", уточни той.

Парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " е внесла законопроект за увеличение минималната работна заплата на 850 лева, както и механизъм, по който тя да се дефинира - 50% от междинната за страната работна заплата за по-близък интервал, уточни Гьоков.

" Предвиждаме две въздействия върху пенсиите. Едното е още от 1 януари коефициентът на тежест на една осигурителна година на всички пенсионери да е идентичен - 1,35. Другото е от 1 юли идната година пенсиите да се преизчислят със средноосигурителен приход от 2021 година ", сподели още той.

" Даваме си ясна сметка, че това ще тежи на бюджета, само че и си даваме сметка, че няма по какъв начин да оставим хората с толкоз несъответстващо ниски пенсии. Пари има ", безапелационен е социалистът.

Левицата планува законови промени и за обществените помощи за фамилиите, които включват данъчни облекчения, еднократна помощ в размер на 10 минимални работни заплати за второ и трето дете.

" Вкарването от служебния кабинет на остарелия бюджет несъмнено обезпечава някаква финансова непоклатимост, само че обрича българите да изкарат мъчно зимата. Държавата би трябвало да направи всичко, с цел да поддържа българските жители в този миг, в това число и с цената на малко по-висок бюджетен недостиг ", счита Георги Гьоков.

Народният представител от Българска социалистическа партия уточни сериозен минус на българската обществена система: " В България нямаме визия тъкмо кой се нуждае от подкрепяне и от какво подкрепяне се нуждае той. Затова се подкрепя " на калпак ". Крачка към решаването на този проблем е дефинирането на понятия като " енергийна беднотия ". По тази тематика ми беше и първия въпрос в парламентарния надзор - до каква степен е стигнал служебният кабинет в определянето на понятието " енергийно безпаричен ". Зададох въпроса до няколко министерства, тъй като той е междуинституционален. Получих отговор от Министерството на районното развиване и благоустройството, че това не е тяхна работа, а те са главен състезател - кой може да каже дали на един човек жилището му е санирано.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР