От БСП са готови да помогнат по всякакъв начин –

...
От БСП са готови да помогнат по всякакъв начин –
Коментари Харесай

Николай Цонков: Ние даваме решения в държава, управлявана на автопилот

 От Българска социалистическа партия са подготвени да оказват помощ по всевъзможен метод – и на първа, и на втора, и на трета линия, потвърди разположението на партийните членове на Столетницата да се отзоват с поддръжка в рецесията националният представител от Българска социалистическа партия Николай Цонков в ефира на Евроком.

" В момента хаосът в системата е толкоз огромен, че мъчно може да се осъществя каквото и да е решение от това ръководещо болшинство и това държавно управление “, разяснява безпомощността на властта той.

По мотив днешния скандал в Народното събрание с имунизациите и нежеланието на болшинството да ги формулира като " доброволни и безвъзмездни “, социалистът съобщи: " Аз персонално се срамя от държанието на ръководещото болшинство и тези подиуми, които се разиграха през днешния ден. За следващ път виждаме, че има една безпринципност, управническа отпадналост, която се прикрива през един спектакъл, който се разиграва в Народното събрание от ръководещите, които настойчиво крият господин Бойко Борисов “.

По думите на депутата от Българска социалистическа партия е общоизвестно е, че има огромно медийно затъмнение, което се постанова от ръководещото болшинство, в това число и в Народното събрание. " Цензурирани сме, не ни се дава думата, заглушава се това, което приказваме, единствено и единствено да не се чуе думата на опозицията, която пази българските жители “.

Той установи, че близо една година не са виждали очите на премиера в Народното събрание като добави: " Имаше проект, който беше признат за подготвеност на България по време на пандемия, различен проект за имунизация, който би трябвало да бъде признат, през днешния ден гласуваме закупуването на имунизациите, а Бойко Борисов още веднъж отсъства. Според ръководещите това е от компетенцията на здравния министър, само че в действителност се оказа, че те не са наясно с доста от нещата, които би трябвало да се случат. “ По този мотив социалистът попита по кое време ще дойдат имунизациите, кой ще бъде имунизиран, и какъв тъкмо ще бъде проектът за имунизация.

Николай Цонков добави: " Народното събрание трябваше да бъде осведомено с всички вероятни източници на ваксини и кои са най-хубавите за българските условия. В една такава рецесия, в каквато сме попаднали сега, ние нямаме никаква предвидимост от страна на държавното управление, решенията се сменят ежечасно, и българските жители се усещат не просто несигурни, а застрашени за техния живот и оцеляване. “ Според него не е несъмнено тези ваксини дали в действителност ще бъдат доброволни и безвъзмездни, защото се намираме в управнически безпорядък от доста време.

" Припомням, че към този момент признатия проект за подготвеност при пандемия, ние настояваме за него от 8 месеца. Къде е отговорността на държавното управление и персонално на Бойко Борисов? Той би трябвало да поеме цялостната отговорност за превъзмогване на рецесията, само че той не се държи държавнически и далновидно “, сподели още той по тематиката за здравето.

Като заместник-председател на комисията по защита, Николай Цонков напомни: " Ние предложихме да бъдат заделени към 10 млн. за закупуването на няколко медицински хеликоптера, само че ръководещите изрично отхвърлиха да бъде отпусната тази минимална сума. Това за следващ път демонстрира отношението на ръководещите към здравето на българските жители. Отделяме средства за защита, само че не можем да отделим една пренебрежимо дребна сума, с цел да купим 2-3 хеликоптера, които да вземат решение национални здравни проблеми “, възмутено разяснява той.

Според депутата от левицата предложенията на Българска социалистическа партия не се гласоподават от ръководещите, поради неосъзнаване на сложността и мащаба на проблемите. " Ние даваме решения, които работят, само че от другата страна не чуваме причини за какво им се опълчват, чуваме единствено безмълвие. Това е методът, по който се ръководи страната. Бойко Борисов я е оставил на автопилот. Не стои в София, върви по автомагистралите, намира се с хората през прозореца на джипката, няма го в Народното събрание, където от време на време би трябвало да се регистрира. За него автомагистралите са преди всичко, даже преди здравето на хората “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР