От БСП предлагаме създаването на Министерство на електронното управление и

...
От БСП предлагаме създаването на Министерство на електронното управление и
Коментари Харесай

БСП предлага създаването на Министерство на електронното управление и технологиите

" От Българска социалистическа партия предлагаме основаването на Министерство на електронното ръководство и високите технологии. Ще настояваме за основаването на особено министерство, което да дава отговор за електронното ръководство и високите технологии. В момента България заема едно от последните места в Европейския съюз по показател за нововъведения и е трайно на едно от последните места в Европейски Съюз по цифрова промяна на стопанската система. " Това съобщи в ефира на радио „ Фокус " Благовест Кирилов, бизнесмен и учител в Техническия университет - София, втори в листата на „ Българска социалистическа партия за България " за 23 МИР-София.

В обзорното предаване „ Това е България " той изясни, че са нужни законодателни промени за реализирането на подобен тип конструкция. „ На първо място е нужна политическа воля ", разясни Благовест Кирилов.

„ Трябва да се откри консенсуса в новия парламент. На второ място би трябвало да се обмисли доста добре кои структури би трябвало да бъдат включени към това министерство, тъй че да не се получава повтаряне на отговорности и припокриване на задания, т.е. да може да се трансферира отговорност без надзор. В този си тип Законът за електронно ръководство е база, която не се извършва. Откъде да се стартира зависи от хоризонта, който си сложим, за това какво желаеме да реализираме първоначално ", изясни той.

Благовест Кирилов сподели още, че е парадоксално най-бързо развиващият се бранш у нас да е този на високите технологии, само че в това време страната не му обръща никакво внимание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР