От БСП поставиха условия пред управляващите, за да подкрепят предлаганите

...
От БСП поставиха условия пред управляващите, за да подкрепят предлаганите
Коментари Харесай

Спорове между БСП и ГЕРБ за предлаганите конституционни промени

От Българска социалистическа партия сложиха условия пред ръководещите, с цел да поддържат предлаганите конституционни промени. Те желаят унищожаване на отминалостта следствие на закононарушения свързани с приватизацията. ГЕРБ от своя страна споделиха, че са подготвени да стартират диалози по всичките им оферти още на следващия ден. В студиото на " Денят стартира " Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обоснова настояването на оставките на Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев с това, че те носят политическа отговорност за това, че оборудванията по границата са прекомерно скъпи и нефункционални. Вотът на съмнение ще бъде на тематика корупция в ръководството, разяснява още той и занапред следва да се детайлизират.

Свиленски изясни, че държавното имущество е разграбвано освен през приватизационни покупко-продажби, а и през канцесии, заменки, всеобща приватезация и доста други форми и от Българска социалистическа партия желаят този диалог да се води в целокупност.
Георги Свиленски: Важното е да не се хвърля прахуляк в очите с една тематика в миг, в който ние приказваме за днешната корупция, за построяването на преградното оборудване на границата. Знаете по кое време Цветанов и Симеонов се появиха да желаят подписа за смяна на Конституцията - на прожекцията на кино лентата. Тяхната цел изобщо на беше да трансформират Конституцията, тяхната цел беше да замъглят това нещо, което Елена Йончева направи и сподели на българските жители по какъв начин се разграбват български пари за построяването на това оградно оборудване и по какъв начин то не работи.

Биков посочи, че ГЕРБ нямат нищо срещу да ревизират целия преход, само че ще бъде нелека задача. Защото става въпрос за много години обратно и комплицирани процеси, доста от които към този момент завършили окончателно. Но в случай че могат органите на правосъдната власт, на прокуратурата, да санкционират хора, които са направили закононарушения по това време, ние нямаме нищо срещу, сподели депутатът.

В края на 80-те години комунистическата власт стартира равномерен преход към своето трансформиране от планова в пазарна стопанска система, уточни той.

За него едно от най-големите закононарушения 90 година е безразборното разпределяне на лицензи за правене на банки. Това през 96-та година на практика избухна и цялата българска стопанска система рухна. И сътвори опция след 97-ма година доста от банкрутиралите предприятия да бъдат продадени на безценица.Има съмнителни покупко-продажби, удостовери Биков.

Той акцентира, че приватизацията е нужен за страната инструмент. " Буквално за една вечер някои хора се разсъниха богати, а други – необяснимо небогати. В България благосъстоянието се трансформира в недостатък поради чувството, че знакови хора са забогатели не по пътя на инициативността, а с подкрепи, които са невидими ", съобщи Биков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР