От БСП поискаха прокуратурата да провери „БДЖ - Пътнически превози“

...
От БСП поискаха прокуратурата да провери „БДЖ - Пътнически превози“
Коментари Харесай

От БСП поискаха прокурорска проверка в БДЖ и столичния градски транспорт - ГЕРБ ги контрира

От Българска социалистическа партия желаеха прокуратурата да ревизира „ БДЖ - Пътнически транспорти “ дали правомерно са плащали със средства на сдружението за електрическа енергия. От левицата алармираха още, че от края на януари столичният градски превоз се движи без документи. Управляващите опровергаха и двата сигнала.

Левицата твърди, че държавното сдружение " БДЖ - Пътнически транспорти " е ощетило страната с 500 хиляди лв. единствено за три месеца.

На брифинг в Народното събрание Георги Свиленски изнесе следните данни: " При подписан контракт за цена 75 лв. на мегаватчас, идващия месец без никакъв анекс, без контракт за социална поръчка, 20 лв. на мегаватчас по-скъпо. Щетите за страната и за българските жители - за три месеца - 500 000 лв. ".

Въпросът за БДЖ беше подложен и в зала по време на парламентарния надзор. В отговор министърът на превоза Ивайло Московски опроверга да има непозволени заплащания и уточни, че има публично оповестено съобщение за социална поръчка и контракт за спомагателни доставки на електрическа сила: " По този метод се подсигурява непрекъсваемост на доставките на електрическа енергия и съблюдаване на задължението на " БДЖ - Пътнически транспорти " за осъществяване на публичната услуга ".

Българска социалистическа партия разгласи в Народното събрание, че сезира прокуратурата и по сигнал, че от края на януари градският превоз в столицата се движи без документи. Общинският консултант от ГЕРБ Зефир Зарков назова изказванията на Българска социалистическа партия " на ниска цена политически пиар " и заяви, че всички линии на градския превоз в София са с контракти по експлоатирането им в града: " За осем линии, за които не е имало претендент или не е отговарял на условията, се приготвя нова процедура ".

От Българска социалистическа партия се заканиха, че в случай че прокуратурата не се самосезира, ще внесат двата сигнала по надлежния ред още идната седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР