От БСП поискаха главният прокурор да разпита премиера за думите

...
От БСП поискаха главният прокурор да разпита премиера за думите
Коментари Харесай

Започнала е проверка, свързана с думите на Борисов, че в НС има наротрафиканти

От Българска социалистическа партия желаеха основният прокурор да разпита премиера за думите му, че " в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, и които са купували гласове от пандизчии ". В отговор от ГЕРБ осведомиха Българска социалистическа партия за кои депутати става въпрос в изявлението на Борисов. А от прокуратурата оповестиха, че към този момент е почнала инспекция по отношение на изявлението.

В сигнала, с който сезират основния прокурор, от Българска социалистическа партия декларират, че за тях е неприемливо в Народното събрание да има депутати, забъркани в наркотрафик и пазаруване на гласове. Затова желаят при разпита на премиера първият обвинител да обясни:
Филип Попов - секретар на ПГ " Българска социалистическа партия за България ": Кога, от къде, от кого, по какъв начин и при какви условия е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и пазаруване на гласове и дали е дал същата информация на способените държавни органи за предприемане на нужните дейности.
В отговор броени минути по-късно изказване от ГЕРБ показаха поредност изявления в печатни и електронни медии по тематиката.
Тома Биков - народен представител от ПГ на ГЕРБ: Българска национална телевизия - това е публичната телевизия: Брат на народен представител и наследник на шеф на КАТ-Русе са измежду осемте задържани при акцията на ГДБОП и жандармерията през вчерашния ден. За водач на групата и гарант се сочи Илия Стоилов, който е брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов. При обиските са открити оръжия и муниции, които удостоверяват тезата на проверяващите за активността на незаконната група.
От ГЕРБ занесоха изявления със същите данни и от други медии в стаята на Българска социалистическа партия. Днес представителят на Сотир Цацаров Румяна Арнаудова разгласи, че инспекция във връзка думите на премиера, че в Народното събрание има хора, забъркани в наркотрафик, е почнала от предходната седмица по сигнали от Гражданско придвижване " Боец " и от придвижване " Възраждане ". Към тях ще бъде прибавен и сигналът от Българска социалистическа партия.
 Борисов: В Народното събрание има хора, забъркани с наркотрафик и пазаруване на гласове Борисов: В Народното събрание има хора, забъркани с наркотрафик и пазаруване на гласове
Ние като честен жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в това време в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР