От БСП Пловдив се обявиха против закупуването от Общината на

...
От БСП Пловдив се обявиха против закупуването от Общината на
Коментари Харесай

От БСП Пловдив се обявиха против закупуването от Общината на спортна зала Строител за 6 млн. лева

От Българска социалистическа партия Пловдив се оповестиха срещу закупуването от Общината на спортна зала " Строител " за 6 млн. лв..

„ Фактът, че за повторно кметът се пробва да прокара предлагането, значи единствено едно – всичко е квалифицирано и то евентуално ще мине на днешната сесия, само че за чия сметка? Разбира се, за наша – на всички жители на Пловдив.

Спортна зала " Строител " е с железна структура и е издигната върху общинска земя преди 35 години, без модерна изолираност и нейното отопление е енергийна яма. Това прави експлотацията й през зимата невъзможна, а през лятото е мъчно без климатизация, по тази причина кметът е решил непременно да направи услуга на притежателите и да ги отърве от разноските за поддръжка. Те, от своя страна, желаят да получат за парцела галактическа сума, която не кореспондира с пазарните оценки за подобен парцел. За съпоставяне, целият състезателен комплекс " Дунав " с огромна зала и външни стадиони е под 4 млн. и е издигнат със модерни материали.

Анализът демонстрира, че потреблението на съществуващата спортна база в Пловдив е не повече от 10%, което обезмисля сходен вид инвестиция от страна на общината, която е извънредно неотложно да намерения за десетките планове, чакащи финансиране и имащи доста по-голям публичен фокус и значение - Дондуковата градина, парка хан Крум, Математическата гимназия, разширението на ул. " Кукуш ", продължението на бул. " Северен ", се споделя в позицията на социалистите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР