От БСП осъдиха в декларация изказването на депутата от НФСБ

...
От БСП осъдиха в декларация изказването на депутата от НФСБ
Коментари Харесай

От БСП осъдиха изказването на депутата от НФСБ Петър Петров за децата с увреждания

От Българска социалистическа партия осъдиха в декларация изявлението на депутата от НФСБ Петър Петров за децата с увреждания и приканиха да напусне Народното събрание.

" Депутат от болшинството приказва това, което на следващия ден ще внесе като законопроект, а вдругиден ще гласоподава. Днес този сътрудник е един от вас и от вас зависи дали ще остане там ", обърна се заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев към болшинството от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него са прекрачени границите на обикновената човечност първо с изявлението на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов, а в този момент и на депутати от неговата парламентарна група. Кутев означи, че през вчерашния ден обстановката се е влошила внезапно от изявление на Петър Петров с определение като " ненормални във всяко едно отношение деца ". Бих приел това за елементарна непросветеност, в случай че беше спрял до тук, само че незабавно по-късно се появи ясната констатация, че въпросните деца би трябвало да бъдат дадени в домове, явно с презумпцията, че там ще се грижат за тях по-добре от майките им, а и сътрудника Петров ще бъде освободен от уговорката страната да им заплаща по 1200 лв., разяснява Антон Кутев.

Депутатът от Българска социалистическа партия уточни, че хората с увреждания в никакъв случай и по никакъв мотив не са получавали такива пари. За информация някои от тях живеят с по 200 лв. на месец дружно с порасналите си към този момент 30-годишни деца, колкото е дневната отплата на народен представител, сподели Кутев. " Г-н Петров, вие сте назначен от тях и следва да защитавате техните ползи, а не тези на Валери Симеонов ", добави той.

Антон Кутев разяснява, че след изявлението си за децата с увреждания, Петър Петров е почнал " да лъже неудържимо в медиите " какво тъкмо е споделил. " Какви са тия домове, какви са тия комунистически истории, пита той ", цитира го Кутев. Ама изявлението му е обещано за радио, означи депутатът от Българска социалистическа партия и уточни, че има звукови файлове, които е чул. " За 200 лв. дневно лъже ", разяснява Кутев. " За неговите 200 лв. лъже, тъй като го е боязън, че ще изхвърчи от тук, което и би трябвало да направи ", добави той.

В тази зала е имало доста нелепи хора, само че през днешния ден вие сте болшинството и вие носите отговорност, както за ориста на хората с увреждания, по този начин и за качеството на работа на Народно събрание, обърна се Кутев към ГЕРБ и " Обединени патриоти ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР