От БСП обявиха, че няма да се върнат в парламента,

...
От БСП обявиха, че няма да се върнат в парламента,
Коментари Харесай

БСП няма да се върне в парламента, докато не се въведе машинното гласуване

От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да се върнат в Народното събрание, до момента в който не бъде анулиран новоприетият график за въвеждане на машинно гласоподаване и не бъдат изпълнени периодите в в този момент настоящия Изборен кодекс. 
 ГЕРБ размишления и връща преференциалното гласоподаване, ще има нов състав на ЦИК  Българска социалистическа партия напуща Народното събрание  Джамбазки към Борисов: Върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на Българска социалистическа партия в подвиг
Те са безапелационни, че на изборите за Европарламент през май би трябвало да има опция за машинно гласоподаване във всички секции и гласоподавателите да могат да изберат дали да гласоподават с машина или с хартиена бюлетина. 

" Нека не разрешаваме през днешния ден да ни приспиват с благи приказки. Въпреки че това е частична победа, ние продължаваме по следния метод - започваме срещи с други партии и цивилен сдружения, с които желаеме да създадем общ фронт за почтени избори. Няма значение каква партийна принадлежност имате, уважаеми българи. Дали ще гласувате за лява, за дясна партия, за център, това е ваше право да прецените, само че ние би трябвало дружно да се обединим,  с цел да не позволим вашият глас и вашият избор да бъдат използвани. Продължаваме с тези диалози, за които към този момент имаме подготвеност и поръчки ", показаха от Българска социалистическа партия.

Те оповестиха, че са подали сигнал по изборното законодателство във Венецианската комисия и провеждат среща с всички европейски посланици, на които да показват какво се случва с изборното законодателство на прага на европейските избори.  

" Ще изчакаме президента, с цел да забележим - дали, по кое време и на кои текстове от ИК ще наложи несъгласие. Не се връщаме в Народното събрание ", безапелационни са те.

" Днес господин Борисов направи една сценка, на която мисля, че към този момент и децата в България не имат вяра - тъй като Георги Марков бил от гражданската квота, ходел по улиците и слушал какво приказват жителите и му споделил, и чак тогава министър председателят разбрал- какъв голям ценностен проблем на правовата страна и свободата на изразяването има в България. Надявам се, че към този момент никой не е толкоз доверчив да повярва на това, още повече и на изказванието, че ГЕРБ се вслушвали в гласа на хората. Искам да напомня, че на 5 февруари, ние за пръв път поставихме въпроса за измененията в ИК, като го определихме като " легализиране на диктатурата и преобразяване на  една партия  в една страна ". Две седмици по-късно, внезапно господин Борисов чул защо става дума, тъй като Георги Марков върви измежду хората ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова решението на ГЕРБ да върне преференциите. 

Според Българска социалистическа партия решението е била от боязън -  " от гражданската сила, която видяха изправена против себе си, от решението ни да напуснем Народното събрание (...) и от истината, която беше изговорена от Цветан Цветанов ".

" Ние доста пъти сме предупреждавали за нея, само че в този момент тя бе огласена от втория човек на ГЕРБ - че Движение за права и свободи избавят държавното управление и живота на 44-то Народно събрание, а патриотите са просто статисти там, с цел да прикриват същинското управление  - сред Движение за права и свободи и ГЕРБ. Това има една единствена цел - ГЕРБ да се запазят на власт ", уточни Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР