От БСП обявиха, че дават на прокуратурата досието за приватизацията

...
От БСП обявиха, че дават на прокуратурата досието за приватизацията
Коментари Харесай

БСП дава на прокуратурата досието за приватизацията на ЧЕЗ

От Българска социалистическа партия оповестиха, че дават на прокуратурата досието за приватизацията на ЧЕЗ. По думите на социалистите в него написа, че преди години 67% от сдружението е продадено от държавното управление на Симеон Сакскобургготски, а след това 33% от премиера Бойко Борисов.

Нинова попита Борисов дали е нарушил тактиката на приватизация, като е продал остатъчния 33% дял, откакто в документа написа, че той би трябвало да се резервира, с цел да се подсигурява държавният интерес.

„ Нарушил ли е държавния интерес, когато през 2011 година продаде 33%? При какви условия ги продаде и има ли в договорите за продажба на ЧЕЗ изискване, че в случай че ЧЕЗ реши да си продава акциите, би трябвало да уведоми документално и авансово, с прецизен час, продавача, т.е. българската страна. В това досие има такива условия”, безапелационна бе тя. Според нея изказванието на Борисов, че не знае за продажбата, или е погрешно, или ЧЕЗ не са си изпълнили изискванията по контракта. „ Ние считаме, че той е знаел”, акцентира Нинова.

Българска социалистическа партия желаят на следващия ден чуване на премиера и анкетна комисия за ЧЕЗ.

По-рано стана ясно, че ръководещите отсрочват за идната седмица тематиката за оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Дотогава отраслови комисии ще изслушат всички институции, които ревизират договорката за продажбата на ЧЕЗ.

В четвъртък енергийната и комисията за надзор на службите за сигурност ще чуят всички институции, които ревизират продажбата на ЧЕЗ, реши на среща Коалиционният съвет на ръководещите. По време на съвещанието министър председателят Бойко Борисов се е чул с сътрудника си Андрей Бабиш, който изискал информация за договорката.

„ Поет е задължението кореспонденцията, която ще получим, да бъде част от полемиката, която ще се организира в българския парламент, с цел да отпадне всяко подозрение за договорката, която се е случила на чешка територия”, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Като завърши чуването в Народното събрание, ще се мисли за оставката на Теменужка Петкова. Днес имена на нейни заместници не са коментирани.

Иначе земетресения в обединението няма, а желаната от „ Атака” оставка на Делян Добрев като началник на енергийната комисия към този момент също минава на назад във времето.

„ Там ще преценява на място държанието на ръководителя на комисията и тогава ще реша за оставката”, разяснява водачът на „ Атака” Волен Сидеров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР