От БСП не са поставяли условия при разговорите с “Продължаваме

...
От БСП не са поставяли условия при разговорите с “Продължаваме
Коментари Харесай

Невъзможна е успешна управленска формула в това НС без БСП

От Българска социалистическа партия не са поставяли условия при диалозите с “Продължаваме Промяната”, само че са показали своите цели. Това сподели в студиото на “Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Атанас Зафиров.

“Ние организирахме една среща с Политическа партия, на нея не бяха сложени червени линии и условия. По-скоро говориме за политики. Ние поставихме нашите 4 краткосрочни целта и 5 дълготрайни. Приехме в огромна степен и вижданията на нашите сътрудници каква би трябвало да бъде управническата програма”, сподели Зафиров и добави: “Оценяваме обстоятелството, че Политическа партия одобриха нашето виждане за продължение на договарянията, а точно кой да бъде кандидатурата за идващия министър-председател”.

Зафиров бе безапелационен, че няма по какъв начин да бъде осъществена сполучлива управническа формула в това Народно събрание без присъединяване на Българска социалистическа партия.

“Подобен ход би означавал да се промени напълно формулата на това ръководство, каквато беше досега, и да се излъжат гражданите”, съобщи той.

Депутатът изрази вяра, че ще има повече връзка сред съдружните сътрудници в състава на бъдещия кабинет “Василев”.

“Надявам се, че Василев ще бъде малко по-премерен в обществените си изяви, изключително що се отнася до външната политика и ще заложи на по-голяма диалогичност в взимането на групови решения. Имаме уверението на Василев, че това ще бъде поправено”, сподели Зафиров.

По думите още през днешния ден стартира да работи нов механизъм, който ще действа сред съдружните сътрудници. В него авансово ще бъдат обсъждани и взимани значими решения,”които след това на политическо равнище ще бъдат превеждани в действия”.

Зафиров разяснява и експулсирането на 70 съветски дипломати, като сподели, че “едно такова деяние няма по какъв начин да няма стопански и други външнополитически последици за страната”.

“Начинът, по който това беше направено, не дава отговор на дипломатическата норма и положителните дипломатически практики, и не дава отговор с националния интерес на България”, съобщи Зафиров. “Войната рано или късно ще свърши и ние, и Европа, ще тръгнем към нормализиране на връзките с Руската Федерация”, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР