От БСП не коментираха по същество прогнозните резултати от вота.

...
От БСП не коментираха по същество прогнозните резултати от вота.
Коментари Харесай

Пестеливи коментари от БСП след края на изборния ден

От Българска социалистическа партия не разясниха всъщност прогнозните резултати от вота. Те оповестиха, че организират редом броене и когато то завърши, ще създадат своя разбор на гласуването. Очаква се през днешния ден да има съвещание на Изпълнителното бюро на партията, на което управлението ще реши по какъв начин да реагира. Според президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев една от аргументите за резултата на Българска социалистическа партия се дължи на вътрешнопартийните несъгласия към подреждането на листата.

В изборната нощ от Българска социалистическа партия доста спестовно разясниха предварителните резултати от вота. Пред медиите само ръководителят на Националния избирателен щаб Георги Свиленски направи малко изказване. Заяви, че е обезпокоен от ниската изборна интензивност.
Георги Свиленски - ръководител на Националния избирателен щаб на " Българска социалистическа партия за България ": Това ни тормози, защото чакахме българските жители да бъдат дейни в днешния ден. Искам да благодаря на всички български жители, които през днешния ден упражниха правото си на глас. Искам да поздравя всички български жители, които не се подведоха и не се поддадоха гласът им да бъде платен, които не се уплашиха от това, че ще бъдат изгонени от работа, които не се уплашиха, че техните деца и внуци ще бъдат освободени от работа и дадоха своя глас за Българска социалистическа партия.  © БГНЕС
Президентът на ПЕС Сергей Станишев, който е пети в листата за еродепутати на " Българска социалистическа партия за България ", призна от Брюксел, че резултатът е разочароващ. Призова социалистите да не се отчайват. Посочи, че Българска социалистическа партия евентуално ще завоюва 5 места в Европарламента, което е с човек повече от до момента. Според Станишев би трябвало да се видят аргументите за какво откакто Българска социалистическа партия известно време водеше по време на акцията, се стигна до този резултат. Той е на мнение, че вътрешните разправии към подреждането на листата е една от аргументите гласоподавателите да не видят в Българска социалистическа партия опция на ГЕРБ.
Сергей Станишев - президент на Партията на европейските социалисти: И този недостатък не беше същински поправен по време на акцията. Вместо да имаме единна акция на листата, имаше паралелни акции на всички претенденти, което мъчно може да притегли външна страна. Вместо да се борим за разширение на въздействието, делихме твърдите гласоподаватели на Българска социалистическа партия. И това е уязвимост, която би трябвало да бъде регистрирана.
Станишев уточни още, че по време на акцията доста от хората са го питали за какво Българска социалистическа партия не е в Народното събрание. Подчерта, че огромна част от левите гласоподаватели считат, че политическите борби би трябвало да се водят в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР