От бранша продължават да настояват акциза на горивата да бъде

...
От бранша продължават да настояват акциза на горивата да бъде
Коментари Харесай

Днешният протест на превозвачите се отлага

От сектора не престават да упорстват акциза на горивата да бъде понижен

"Днес митинг на превозвачите няма да има. Очевидно държавното управление не ни желае на законоустановените митинги. Имаме всички съответно издадени документи ". Това съобщи пред Димитър Димитров, който е един от уредниците.

Припомняме, че митингите на превозвачите, почнали във вторник, продължиха до късно вечерта. Тежките коли не бяха позволени до центъра на столицата. Около 20:30 часа се стигна и до напрежение. Служители на реда са отишли при протестиращите и са им желали документи за инспекция. Заплашили ги, че ще им напишат актове, в случай че не си тръгнат. Една част от тях напуснали митинга. След полицейско предписание, в което се споделя, че след 22 часа транспортните средства би трябвало да освободят пътните платна, протестиращите са се изтеглили.

„ Искам да прикани министър Рашков да излезе и да каже кой през вчерашния ден разпореди да не бъдем позволени в центъра на София – той ли го е направил или някой различен, който няма правото да прави това”, сподели още Димитров.

От сектора не престават да упорстват акцизът на горивата да бъде понижен, да се отстрани биодобавката, да се замразят плануваните нараствания на тол таксите и обсега на системата. Настояват и за министерски оставки.

„ Очаквайте скоро нови протестни действия”, добави Димитър Димитров.

Въпреки че уредниците споделиха, че митинг няма да има, на входа на София към 8 часа имаше десетина камиона. Шофьорите им са разбрали, че отпада и след указания се чака да се изтеглят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР