От Ботев Пд излязоха с официална декларация, с която приканват

...
От Ботев Пд излязоха с официална декларация, с която приканват
Коментари Харесай

Ботев Пд поиска оставката на Виктор Кашай

От Ботев Пд излязоха с публична декларация, с която приканват всички клубове от efbet Лига да се разгласят срещу управлението на Съдийската комисия и ръководителя й Виктор Кашай. Предния ден " канарите " излязоха с декларация, че не желаят четирима съдии да свирят повече техни мачове, а малко по-късно разгласиха и видео със 7 анулирани гола на тима от началото на сезона след намесата на ВАР. Сега пловдивският отбор се разгласи изрично против Кашай, като прикани и останалите клубове от елита да изискат оставката на унгареца.
" Ботев Пд публично инициира дейности против управлението на Съдийската комисия към БФС и в частност против ръководителя й Виктор Кашай.
Клубът ни е твърдо решен да търси поддръжка от другите български клубове и дружно да желаяме оставката на господин Кашай.
Вярваме, че систематичните неточности и неквалифицираната работа на съдиите въздействат извънредно отрицателно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.
Убедени сме също по този начин, че и голям брой други клубове, сходно на нашия, към този момент са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които очевидно господин Кашай счита за изцяло в границите на естественото.
Нормално ли е обаче при съществуването на ВАР система българските съдии все по-рядко да разчитат на личната си експертиза и все по-често да протягат ръка към слушалката или монитора? Те, за жал, обаче по никакъв начин не им влизат в приложимост, тъй като макар тези софтуерни улеснения грешките освен не понижават, а парадоксално се усилват. Председателят на Съдийската комисия господин Кашай не вижда тези неточности, тъй като времето му в България е мощно лимитирано. Предпочитат се връзки по телефона и разредени онлайн срещи. Наблюдението и анализът липсват в работата му, както и събрания на Съдийската комисия.
Цялата тази безредна, безотговорна и непрозрачна конюнктура в българското съдийство го върна с десетки години обратно и докара до две очевидни трендове, против които ние сме твърдо срещу - толерирането на избрани тимове и поддръжката и " чадър " над съответни съдии.
Ботев Пд е клуб с дългогодишни обичаи. Когато някой се пробва да му вреди, ние няма по какъв начин да не реагираме. Приканваме всички клубове да се обявим срещу управлението на Виктор Кашай и да желаяме оставката му. Дойде моментът за решителни дейности, които ще бъдат в интерес освен на Ботев, само че и на целия български футбол ", обявиха от вековния клуб.
ЦСКА пръв се причисли към настояването за оставка на шефа на съдиите.
" ЦСКА се причислява към апела на Ботев Пд за отстраняването на Кашай. Искаме да призовем и за цялостни съществени и навременни промени в работата на реферите. Заставаме твърдо зад подхванатите от Ботев Пд стъпки за решаването на проблем, който визира целия български футбол ", оповестиха от " Армията ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР